Eroon korruptiohallituksesta ja rahalla ostetuista kansanedustajista

SKP:n mielestä nykyinen tilanne suorastaan huutaa tarvetta koota vahva vastavoima ja vaihtoehto kovenevalle oikeistolaiselle politiikalle. Vantaalla kaksipäiväisen puoluekokouksen pitänyt SKP syyttää hallitusta pörssi- ja valuuttakeinottelijoiden laskujen maksattamisesta tavallisilla ihmisillä ja Suomen sitomisesta vuosikausiksi pankkien velkavankeuteen.

Edustajakokous hyväksyi laajan asiakirjan tiestä ulos kapitalismin kriiseistä, jossa vaaditaan puuttumista pörssi- ja valuuttakeinotteluun alistamalla rahoitusmarkkinoiden kaltaiset tärkeät alat yhteiskunnalliseen omistukseen ja demokraattiseen ohjaukseen. SKP vastustaa EU:n vallan kasvattamista ja vaatii demokratian ulottamista sinne, missä nyt hallitsee raha.

Kommunistien mielestä tien avaaminen ulos kriisistä edellyttää pääoman vallan rajoittamista, kapitalismin hylkäämistä ja siirtymistä perusteiltaan toisenlaiseen yhteiskuntaan, 2000-luvun sosialismiin.
SKP:n mielestä suomalaisessa politiikassa tarvitaan suursiivous, jotta päästään eroon korruptiohallituksesta ja rahalla ostetuista kansanedustajista. Samalla kommunistit tuomitsevat oikeusministerin johdolla valmisteltua vaalilain muutosta, jolla otettaisiin käyttöön 3 prosentin äänikynnys ja kiellettäisiin vaaliliitot.

Maahanmuuttajien ja työväen yhteiset edut

Maahanmuuttopolitiikkaa koskevassa lausumassa SKP torjuu eri maista lähtöisin olevien työläisten ja vähävaraisten asettamisen toisiaan vastaan, muukalaisvihan ja rasismin. Pakolaisuus ja siirtolaisuus eivät ole vain jotain ”muualla” aiheutuvaa vaan se on seurausta samasta riistosta, jota suuryhtiöt harjoittavat myös Suomessa.

SKP vaatii työvoiman polkumyynnin lopettamista ja harmaan talouden kitkemistä vahvistamalla työehtosopimusten yleissitovuutta, säätämällä laki 1 500 euron minimipalkasta kuukaudessa ja edellyttämällä suomalaisten työehtojen noudattamista myös ns. lähetetyn työvoiman kohdalla.

Työllisyyttä SKP haluaa parantaa muun muassa lyhentämällä työaikaa ansiotasoa alentamatta. Köyhyyttä puolue torjuisi 900 euron perusturvalla kuukaudessa verottomana kaikille täysi-ikäisille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta saada toimeentuloaan.

Joukot vedettävä Afganistanista

Kansainvälisessä lausumassa SKP:n puoluekokous ilmaisee huolestuneisuutensa ja vastalauseensa Suomen aste asteelta kiinteämmälle kytkemiselle imperialistisen sotilasliitto Naton toimintaan. SKP vaatii suomalaisjoukkojen vetämistä pois Afganistanista ja Nato-jäsenyysoptioiden hylkäämistä.

Johto uusiutui

SKP:n puoluekokous valitsi seuraavaksi kolmeksi vuodeksi puolueelle uuden keskuskomitean. Sen jäsenistä noin kolmasosa on uusia. Nuorten ja naisten osuus johdossa kasvoi.

Puheenjohtajana jatkaa Yrjö Hakanen, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu. Uudeksi pääsihteeriksi valittiin Juha-Pekka Väisänen, helsinkiläinen käsitetaiteilija ja rauhanliikkeen aktiivi. Varapuheenjohtajaksi valittiin toistamiseen Lena Huldén, tutkija Vantaalta.
Poliittiseen toimikuntaan valittiin myös Jarkko Silen Turusta, Riitta Suokas Tampereelta, Arjo Suonperä Espoosta, Erkki Susi ja Emmi Tuomi Helsingistä.

Laaja kansainvälinen osanotto

SKP:n kokoukseen osallistui 14 kansainvälistä vierasta. Edustettuna olivat muun muassa Euroopan vasemmisto, Saksan vasemmisto, Viron yhtynyt vasemmisto, Kyproksen Akel , Palestiinan edustus sekä kommunistiset puolueet Etelä-Afrikasta, Kuubasta, Kreikasta, Saksasta, Tanskasta, Tshekistä, Venäjältä ja Vietnamista.
Sähköpostiviesteillä kokousta tervehtivät kymmenet kommunistiset ja muut vasemmistolaiset puolueet.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: