Maahanmuutto on luokkakysymys

Maahanmuuton luokkaluonteeseen on herätty siellä ja täällä, jopa porvarillisessa mediassa.

Taloussanomat: Maahanmuutto on luokkakysymys

Maahanmuuttajien ansiosta hyvinvoiva britti nauttii edullisista ravintoloista, kivasta kotisiivouksesta, puutarhureista, lastenhoitajista ja kohtuuhintaisista kotiremonteista. Työväki puolestaan kärvistelee minimipalkalla ja sulloutuu entistä ahtaammille asuinalueille.

Vasemmistonuoret: Maahanmuutto on luokkakysymys

Liberaali, hyvinvoiva keskiluokka kerää kaikki sen tuomat edut eikä juurikaan kärsi sen haitoista. Tilanne on Suomessa vastaava. Kansalaisen sosiaalinen asema ja tulotaso ratkaisevat sen, kuuluuko hän maahanmuuton voittajiin vai häviäjiin. Maahanmuuttajien ansiosta hyvinvoiva britti nauttii edullisista ravintoloista, kivasta kotisiivouksesta, puutarhureista, lastenhoitajista ja kohtuuhintaisista kotiremonteista. Työväki puolestaan kärvistelee minimipalkalla ja sulloutuu entistä ahtaammille asuinalueille.

KOM-Posti: Maahanmuuton analyysiä tarvitaan

Marx aikoinaan kirjoitti, kuinka pääoma pystyy hallitsemaan työväenluokkaa sillä itsellään eli työvoimareservillä – suomeksi sanottuna työttömyydellä. Pääoma ja sen edustajat ovat luoneet hyvin joustavat työmarkkinat jossa työvoimareserviä riittää. Jopa niin, että osa reserviläisistä pitää vallitsevaa tilannetta hyvänä. Keinoina pääomalla on erilaiset ”sosiaaliset” tuet, opintotuki, kotihoidontuki sekä muut elämäntilanteensa vankina olevien ihmisten matalatasoiset tuet yms. Heille on helppo räätälöidä osapuolille sopivia työjärjestelyjä. Työvoimapolitiikka joka lisää ulkomaisen työvoiman tuottamista Suomeen kasvattaa entisestään maassa olevaa työvoimareserviä ja mahdollistaa palkkojen polkemisen ja ns. kahdet työmarkkinat. Näin hajotetaan työväen yhtenäisyyttä, luodaan eriarvoisuutta ja aiheutetaan katkeruutta ja vihaa työläisten välille.

SKP: Työväenluokan ja maahanmuuttajien yhteisten etujen puolesta

Suomen kommunistinen puolue tarkastelee maahanmuuttopolitiikkaa työväenluokan yhteisten, kansallisuudesta riippumattomien etujen, luokkataistelun kansainvälisyyden ja ihmisoikeuksien lähtökohdista. Torjumme eri maista lähtöisin olevien työläisten ja vähävaraisten asettamisen toisiaan vastaan, muukalaisvihan ja rasismin. Vaadimme jokaiselle ihmiselle kuuluvien yhtäläisten oikeuksien toteuttamista. Työllisyyden ja toimeentuloturvan parantaminen ja tietoisuuden lisääminen työväen yhteisistä eduista ovat samalla vastalääkettä rasismille, jolle kilpailuyhteiskunnan ja vahvemman oikeuden kovat arvot luovat maaperää.

Koko työväenliikkeen kannalta on tärkeää torjua virheelliset mielikuvat ja väitteet, joilla oikeistolaiset ja perussuomalaiset ”maahanmuuttokriitikot” perustelevat maahanmuuttajavastaisia ja rasistisia uhkakuvia. Maahanmuuttajat eivät ole yhtenäinen ryhmä, kuten eivät ole Suomessa syntyneetkään. He eivät ole syypäitä Suomen työttömyyteen, asunto-ongelmiin tai sosiaaliturvan puutteisiin. Maahanmuuttajat eivät saa muita parempia etuja, päinvastoin heidän keskuudessaan työttömyys, matalat palkat ja monet muut ongelmat ovat keskimääräistä suurempia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: