Uutisia lama-Suomesta

Lama-Suomen uutisia alkuvuodesta 2009.

Matti Vanhanen pillastui Häkämiehen röyhkeydestä

Matti Vanhanen vihaa ihmiskuntaa.

Matti Vanhanen vihaa ihmiskuntaa.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan Suomen edun mukaista ei ole tehdä häntä vihaiseksi, sillä seuraukset voivat olla kertakaikkisen tuhoisia.

Vanhanen reagoi väkivaltaisesti puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok) lauantaiaamuna tekemään esitykseen kutsuen välittömästi lehdistötilaisuuden olohuoneeseensa. Häkämies sanoi Ylen Ykkösaamussa, että jos EU:n ulkoministeri valitaan nykyisten ulkoministerien joukosta, Suomen ulkoministeri Alexander Stubb (kok) on vahva ehdokas.

”Stubbin näytöt ovat vahvat myös koko maailmankaikkeuden herraksi”, hän perusteli.

Tragediaan päättyneessä lehdistötilaisuudessa pääministeri Vanhanen korosti, että hän vastaa yksin vaikuttamistyöstä EU:n suuntaan. ”Langat on oltava yksissä käsissä … tai muuten.” Vanhanen teki selväksi kommenttinsa tarkoituksen tekemällä kurkullaan leikkauseleen silmälasit salamoiden.

Vanhasen raivo taltutettiin lopulta uhrimenoilla. Poliisin mukaan Nurmijärveläisille ei enää koidu tilanteesta vaaraa.
 

Itella aloittaa yt-neuvottelut Vantaalla

Muut toimipaikat seuraa sitten perästä. Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU korostaa, että Itellan yt-neuvotteluissa tulee selvittää kaikki vaihtoehdot lomautusten ja irtisanomisten välttämiseksi. Itellan (ent. Suomen Posti Oyj) on voitollisena (vuoden 2008 tulos 47 milj. €) valtionyhtiönä kannettava omalta osaltaan yhteiskuntavastuunsa ja pidettävä huoli henkilöstön työllisyydestä ja ostovoiman kehityksestä.

Itella on ilmoittanut käynnistävänsä lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut Vantaan logistiikkakeskuksessa, jotka koskevat logistiikkakeskuksen lajittelu- ja terminaalitoiminnoissa työskenteleviä, yhteensä noin 460 henkilöä. Käynnistyvän yt:n lisäksi Itellassa käydään parhaillaan yt-neuvotteluja myös hallinnollisten kustannusten karsimiseksi. Neuvottelujen piiriin mm. tietohallinnossa, hankinnassa, taloushallinnossa, markkinoinnissa ja viestinnässä kuuluu 307 henkilöä, joista Itellan arvio vähentämistarpeeksi on 85 henkilöä.
 

Hallitus nostaa eläkeikää

Matti Vanhanen: ”Palkansaajajärjestöjä ei kuultu eläkeiän nostamisessa, koska eihän ne nyt kuitenkaan olis tällasta paskaa hyväksyneet. Parempi olla kuuntelematta.”

Jyrki Katainen: ”Pakkohan ne rahat on jostain saada, kun nyt tuli noita veroja taas leikattua. Tärkeintä on pitää talouden pyörät pyörimässä lisäämällä ostovoimaa! Terveisin Ronald Reagan.”
 

Vaalirahoitukselle ei ole tulossa kattoa

Kyllähän nyt vaalit pitää rahalla voida ostaa, eihän tässä muuten elettäisi markkinataloudessa.
 

Eduskunta hyväksyi Lex Nokian

No helvetti, kannattaako sitä nyt enää parannella. Ihan hyvä. Äänestetään läpi vaan.
 

Sarasvuolle miljoonaosingot – työntekijöille potkut

”Osinko on korvaus omistajan riskistä. Nyt riski on toteutunut, kun kurssi on laskenut,” Trainers’ Housen pääomistaja Jari Sarasvuo perustelee päätöstään nostaa muhkeat osingot siitä huolimatta, että yhtiö aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa jopa 120 henkilön irtisanomiseen.
 

SAK-pomo jyrähti: Yleislakko on mahdollinen

SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola (vas) vaatii Kansan Uutisten haastattelussa hallitusta perumaan eläkepäätöksensä.

Huutola katsoo, että SAK:n ja muiden palkansaajajärjestöjen on puolustettava ”suomalaisen palkansaajan ja suomalaisten ihmisten vähimmäisehtoja” millä keinolla tahansa. Yleislakkoakaan ei voida poissulkea.

– Yleislakko on hurja ase, eikä sellaista kukaan toivo. Se on kuitenkin keinovalikoimassa, kuten muutkin. Palkansaajien on mielestäni valmistauduttava puolustamaan etujaan. Mitään järjestöllisiä toimia ei pidä pelätä, Huutola sanoo Kansan Uutisisissa.

Huutolan mukaan Matti Vanhasen (kesk) hallituksen linja kolmikantaan on muuttunut ratkaisevalla tavalla.

– Politiikka on palannut politiikkaan. Kansalaisten on ymmärrettävä, että vastakkainasettelun aika on palannut.
 

Kokoomuksen suosio kääntyi laskuun

Kokoomuksen suosio on kääntynyt ensimmäisen kerran sitten viime syksyn laskuun. Tästä huolimatta kokoomus on yhä suurin puolue. Sen sijaan sosiaalidemokraattien kannatus on vaipunut keskustan taakse.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: