Palestiinan ay-liike pirstaleina

Lähi-idän yli 60 vuotta jatkunut konflikti on ollut tuhoisa Palestiinan ay-liikkeelle.

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus Sask kertoo:

Aina siitä lähtien, kun Israel vuonna 1967 miehitti Jordan-joen länsipuolen eli ns. Länsirannan, PGFTU (Palestine General Federation of Trade Unions) on toiminut äärimmäisen hankalissa oloissa.

Gazan tienoo on lähes eristetty muusta maailmasta. Alueella asuu lähes kaksi miljoonaa ihmistä taloudellisen ja inhimillisen kriisin keskellä.

Länsirantaa kuristaa Israelin ”turvamuuri.” Sen avulla miehittäjä kykenee kontrolloimaan liikkumista alueelle ja sieltä ulos. Tarkistuspisteitä rajalla ja Länsirannan sisällä on Kansainvälisen työjärjestön ILO:n vuonna 2008 tekemän arvion mukaan kuutisensataa.

Maantieteellisten ja fyysisten esteiden lisäksi PGFTU:n päänsärkynä on palestiinalaisalueiden äärimmäinen köyhyys ja siitä johtuvat humanitääriset ongelmat. Kansainvälisten järjestöjen mukaan noin puolet palestiinalaisalueiden reilusta neljästä miljoonasta asukkaasta elää ulkomaisen ruoka-avun varassa. Gazan tilanne on kaikkein vaikein: siellä ruoka-apua tarvitsee 80 prosenttia asukkaista. Työttömänä on vähintään 60 prosenttia työvoimasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: