Postinlajittelun tunnelmat matalalla

Irtisanomiset huonontavat työilmapiiriä Itellan postinlajittelukeskuksissa. Työntekijät ihmettelevät, miksi töihin on otettu väliaikaista aputyövoimaa, kun samaan aikaan vakituisen työvoiman määrää vähennetään.

YLE Uutisten tavoittama työntekijä ei halua esiintyä omalla nimellään tai äänellään, sillä irtisanomiset ovat vielä kesken. Itella puolestaan kieltää haastattelut postinjakelupisteissä toistaiseksi.

Työntekijä kuvailee työilmapiiriä erittäin huonoksi. Hänen kokemansa mukaan töitä kyllä riittäisi, jopa niin, että jakelupisteisiin on palkattu määräaikaisia lisäapulaisia. Ymmärrystä lisätyövoiman palkkaukseen ei riitä, kun vakituiset työntekijät joutuvat pelkäämään oman työpaikkansa puolesta.

Itella vähentää tämän vuoden aikana 188 työntekijää. Työnantajan mukaan syynä tähän ovat postinjakelun keskittäminen sekä käyttöön otettavat tehokkaammat koneet. Pääluottamusmies Jarmo Niemi toivoo, että mahdollisimman moni lajittelupisteen työntekijä saisi talon sisältä uuden tehtävän.

Lajittelupisteissä jatkuu epävarmuus vielä useiden viikkojen ajan. Niemi on saanut työntekijöiltä palautetta tilanteesta.

— Työilmapiiristä olen ollut itsekin huolestunut, kun maanantaina nämä luvut tuli ilmi.

Lainaus YLE Uutisista 14.1.2010, kirjoittanut Anne-Pauliina Rytkönen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: