Postipalvelut tarvitsevat sosiaalisen kehyksen

Euroopan vasemmistopuolueen ay-jaoston 6. kokouksen julkilausuma varoittaa postipalvelujen yksityistämisen ja markkinoiden liberalisaation seurauksista, ei ainoastaan Euroopan unionin alueella, vaan globaalisti. Suomesta Berliinissä mukana julkilausumaa hyväksymässä olivat SKP ja Vasemmistoliitto.

Ilman tasapainotettua sosiaalista kehystä postipalveluiden liberalisaatio johtaa aggressiivisempaan kilpailuun jonka seurauksena voi olla vain palkkatason ja työolosuhteiden romahdus. EU:n postidirektiivi keskittyy ainoastaan yhtiöiden edun ajamiseen ja sivuuttaa paremman julkisen palvelun tarpeen.

Postipalvelut ovat julkinen hyöty ja niiden tulisi pysyä julkisen hallinnan alaisuudessa universaalin, ammattimaisen ja hintatasoltaan edullisen palvelun takaamiseksi. Julkisen hallinnon alla postipalvelujen turvallisuuden, kirjesalaisuuden ja työntekijöiden turvan takaaminen kunnollisten standardien mukaan on helpompaa kuin muuten.

Tästä näkökulmasta tarvitaan yhteistyötä maiden sisällä ja maiden välillä. Euroopan ammattiyhdistysten täytyy taistella yhdessä postipalvelujen liberalisaatiota vastaan kaikilla asiallisilla tavoilla, kuten vaatimalla kattavia sektori- ja ammattialakohtaisia työehtosopimuksia kunkin maan tilanteen mukaan.

Jotta nämä työehtoneuvottelut saavat tarvittavan tilan, vaadimme Euroopan parlamenttia lykkäämään vuoden 2011 postidirektiivin käyttöönottoa. Vaadimme työsuhdeturvaa, työolosuhteiden parannuksia, ja työsuhteiden vakituistamista postipalvelujen universaalin laadun ja kestävän kehityksen takaamiseksi.

Käännös 21.11.2009 Euroopan vasemmiston sivuilla ilmestyneestä julkilausumasta.
Lue alkuperäinen täällä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: