Kuljetusliittojen yhteistyöhanke etenee

Kuljetusliittojen hallitukset olivat 17.2.2010 koolla arvioimassa uuden yhteisen logistiikka-alan ammattiliiton perustamismahdollisuuksia yhä haasteellisemmaksi muodostuvan edunvalvontatyön onnistumiseksi. Perusteita voimien kokoamiselle nähtiin runsaasti ja sitoutuminen hankkeen edistämiseen tärkeäksi.

Liitot perustivat yhteisen hanketta valmistelevan projektiorganisaation – projektihallituksen ja useita asiantuntijatyöryhmiä. Projektista on määrä valmistua ensimmäinen kokonaishahmotelma vuoden 2011 alkuun mennessä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, Ilmailualan Unioni IAU ry, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry, Suomen Merimies-Unioni SMU ry, Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry ja Veturimiesten liitto VML ry ovat päättäneet käynnistää yhteisen hankkeen jonka tavoitteellisena päämääränä on perustaa uusi edunvalvontaa ja järjestövoimia yhdistävä noin 100 000 jäsenen logistiikka-alan ammattiliitto.

Liitot ottavat lopullisesti kantaa uuden liiton perustamiseen nyt käynnistyvän selvitystyön valmistuttua ja kokonaisharkinnan pohjalta. Hankkeen työtä edesauttaa selvitysmies Harri Melinin vuoden 2008 lopulla tekemä laaja perusselvitys logistiikka-alan haasteista ja yhteistyötarpeista.

Uuden liiton perustamisen tavoitteellisena ja alustavana aikatauluna pidettiin vuosien 2013-2014 taitetta.

Lähde: pau.fi, 18.2.2010

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: