Kaikki tuki AKT:n työtaistelulle

SKP tukee Auto- ja kuljetusalan ammattiliiton työtaistelua alan työntekijöiden palkkojen, työsuhdeturvan ja muiden työehtojen parantamiseksi. AKT:n lakossa on kyse myös muiden alojen työntekijöiden kannalta tärkeästä kamppailusta, jolla pyritään torjumaan työnantajien pyrkimykset muretaan työehtosopimusten sitovuutta, lisätä osa-aikatöiden osuutta ja laajentaa halpatyövoiman markkinoita.

SKP katsoo, että työntekijöillä ei pidä maksattaa kapitalistien aiheuttaman laman kustannuksia. Talouskriisistä ovat vastuussa pörssikeinottelijat. Kriisiä pahentavat suuryhtiöiden päätökset lopettaa tuotantolaitoksia, palkansaajien ostovoiman heikentäminen, julkisten palvelujen leikkaaminen ja harmaan talouden laajentaminen.

Työantajapuolen röyhkeydestä ja vastuuttomuudesta kertoo se, että samaan aikaan kun he vaativat työntekijöitä tyytymään lähes nollalinjan palkankorotuksiin, jakavat pörssiyhtiöt osinkoja keskellä lamaa 13 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Varaa palkkojen korottamiseen on siis olemassa. Ostovoiman lisääminen on välttämätöntä työllisyyden parantamiseksi ja julkisten palvelujen rahoituksen turvaamiseksi.

SKP:n poliittinen toimikunta 2.3.2010

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: