Mielenosoitus työntekijöiden oikeuksien puolesta

Nyt on työnantajan vuoro joustaa!
Alas paskaduunit ja työpaikkojen baronointi!

Ahtaajien lakko on saatu päätökseen, mutta taistelu työntekijöiden oikeuksista jatkuu. Olemme alusta lähtien todenneet että kyse ei ole pelkästään ahtaajista.

Koko 1990- ja 2000-luvun on Suomen yli pyyhkäissyt ennennäkemätön luokkataistelun aalto. Kapitalistiluokan luokkataistelun aalto. Vuosina 1993-2005 omaisuustulot ovat nousseet 282 %. Palkkatulot ovat nousseet 30 % muiden tulojen mennessä miinukselle tai nollille.

Kapitalistien holtiton toiminta on johtanut nykyiseen talouskriisiin ja nyt se yritetään maksattaa työväenluokalla. Työnantajapuoli pyrkii romuttamaan työtekijöiden oikeudet hyökkäämällä kaikilla rintamilla. Toisaalta lisätään vuokratyötä, määräaikaisia ja ”tarvittaessa kutsuttavia” työsuhteita. Toisaalta vakinaisiltakin työntekijöiltä vaaditaan yhä lisää työtä ja lisää joustoa irtisanomisilla uhkaillen.

Me aiomme marssia 26.3. Helsingin keskustaan ja tuoda esiin miten häikäilemätön riisto ja suoranaiset laittomuudet ovat lähes maan tapa. Käymme katsastamassa ravintoloita jotka kiertävät työlakeja ja arvonlisävelvoitetteita, kampaamon jossa sairaslomaa saa vain työnjohdon luvalla, haastatteluyhtiön jossa ay-toiminta on kielletty, kivifirman joka on tuomittu kiskonnan tapaisesta työsyrjinnästä ja muita nykyisen työelämän ihmeitä.

On aika rakentaa vastavoima työnantajien mielivallalle!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: