Terveydenhuolto järjestettävä Vantaalla lähipalveluna

SKP:n Vantaan kaupunkijärjestö tukee lähiterveyspalveluja puolustavan laajan kansalaisliikkeen adressikampanjan vaatimuksia julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämiseksi ehkäisevinä ja sairaanhoidollisina lähipalveluina, jotka vastaavat asukkaiden kasvavia tarpeita.

Yli 26 000 vantaalaista allekirjoittajaa eivät hyväksy nykyisten terveysasemien lopettamista tai näivettämistä terveysneuvontakioskeiksi, vaan vaativat vähintään nykyisen laajuisia perusterveydenhuollon tarjoavia terveysasemia kaikkiin isoihin kaupunginosiin ja että palvelut on tuotettava kaupungin oman henkilökunnan voimin.

Adressi on painava puheenvuoro, joka on otettava täysipainoisesti huomioon, kun sosiaali- ja terveyspalveluverkostoa kehitetään. Päätöksentekijöiden ja viranhaltijoiden on välttämätöntä kuulla kuntalaisia tarkasti heitä koskevien tärkeitten palvelujen suunnittelussa. Kuulemista edellyttää myös kuntalakiin kirjatut kuntalaisten itsehallinnon ja avoimuuden periaatteet.

Perusterveydenhuollon palveluja on parannettava

Vantaan kaupungin terveydenhuollon palveluissa on nykyisin suuria puutteita Palveluverkko on liian harva ja kaupungin alueella on monia suuria ja väkirikkaita alueita, joissa ei ole lähiterveyspalveluja. Monissa nykyisissä terveyskeskuksissa on lääkäreitä liian vähän.

SKP:n Vantaan kaupunkijärjestö on sitä mieltä, että palvelujen karsimisen ja keskittämisen sijaan tarvitaan lisää perusterveydenhuollon palveluja tarjoavia terveysasemia ja niihin riittävästi henkilökuntaa. Aviapolisin alueelle on perustettava välittömästi terveysasema. Luoteis-Vantaalle ja niille alueille, jotka ovat lähivuosina väestömäärältään kasvamassa, on suunniteltava lähiterveyspalvelut. SKP ei hyväksy julkisten palvelujen ulkoistamista eikä yksityistämistä.

Lähipalveluperiaatteet otettava käyttöön

Eurooppalaiset kestävän kaupunkikehityksen pariaatteet puoltavat palveluverkon tihentämistä. Näiden periaatteiden suomalaisen sovelluksen mukaisella, enintään 700 m etäisyydellä julkisista terveyspalveluista on vantaalaisista vain noin 20 prosenttia.

Vantaan kaupungin on pyrittävä kestävän kaupunkikehityksen eturintamaan. Asettakaamme 5-10 vuoden tavoitteeksi joka toiselle vantaalaiselle perusterveydenhuollon palvelut enintään 700 metrin etäisyydelle asuinpaikasta.

Vantaalla 26.2.2010
Pentti Nurminen
puheenjohtaja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: