Lasten epämuodostumat kasvussa Irakissa

22.3.2010 – Tulipa uskomaton reportaasi radiosta. Irakissa ei ollut atomiaseita vuonna 2003, onneksi ”kansainvälinen yhteisö” sai tämänkin epäkohdan korjattua räiskimällä kaikki paikat täyteen radioaktiivista uraania.

Köyhdytetty uraani (depleted uranium, DU) on ydinpolttoaineen tuotantoprosessin sivutuote, kemiallisesti myrkyllinen ja radioaktiivinen jäte, jota prosessissa syntyy tuhansia tonneja. Yksi 1 000 megawatin ydinvoimala tuottaa elinkaarensa aikana yli miljoona tonnia eriasteista radioaktiivista ydinjätettä, josta noin 10 000 tonnia on köyhdytettyä uraania ja 10 000 kiloa plutoniumia.

Raskaana ja erittäin kovana metallina köyhdytettyä uraania on ”keksitty” käyttää tankeissa ja panssarin läpäisevissä ammuksissa. Sitä on käytetty myös risteilyohjuksissa ja ns. bunkkeripommeissa. Ydinvoimateollisuudelle se on kätevä ja halpa tapa päästä eroon tästä ydinjätteestä.

Nykyään on sitten lottovoitto syntyä Irakin demokraattiseen oikeusvaltioon, vaikka sitten ilman silmiä tai toimivaa selkärankaa.

BBC News – Fallujah doctors report rise in birth defects:

Doctors in the Iraqi city of Fallujah are reporting a high level of birth defects, with some blaming weapons used by the US after the Iraq invasion. Now, the level of heart defects among newborn babies is said to be 13 times higher than in Europe.

Our correspondent also saw children in the city who were suffering from paralysis or brain damage – and a photograph of one baby who was born with three heads.

He adds that he heard many times that officials in Falluja had warned women that they should not have children.

Tämä on niin törkeä juttu että sitä on vaikea edes tajuta.

Suomen Rauhanpuolustajien kannanotto uraaniaseita vastaan antaa lisää taustatietoja.

Köyhdytetyn uraanin puoliintumisaika on 4,5 miljardia vuotta. Ellei alueita, joilla DU:ta on käytetty puhdisteta, ne tulevat pysymään radioaktiivisina ikuisesti. Hiukkaset sekoittuvat hiekkaan ja tuulet – Irakissa aavikkomyrskyt – kuljettavat ja levittävät niitä ympäriinsä. Ne voivat myös päätyä pohjaveteen.

Uraaniaseet eivät valitse kohdettaan. Ne ovat ”sokeita” ja niiden vaikutus on ajallisesti kauaskantoinen ulottuen laajalle alueelle, yli maiden rajojen, ja kohteena ovat yhtä hyvin sotilaat kuin siviilit. Köyhdytetty uraani vaikuttaa myös geeneihin ja sitä kautta tuleviinkin sukupolviin. Uraaniaseita voidaan verrata kemiallisiin ja biologisiin joukkotuhoaseisiin.

Ainakin seuraavilla 16 maalla tiedetään olevan uraaniaseita asevarastoissaan: Bahrain, Iso-Britannia, Etelä-Korea, Israel, Jordania, Kreikka, Kuwait, Pakistan, Ranska, Saudi-Arabia, Taiwan, Thaimaa, Turkki, USA, Venäjä ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat.

Mainokset

One response to this post.

  1. […] vasta humanitaarinen kriisi onkin. Satojen tuhansien kuolleiden lisäksi miljoonia kodittomia ja uraaniaseiden takia epämuodostuneina syntyviä lapsia. Eloonjääneistä puolet on työttömänä, neljäsosa kituuttaa surkean köyhyysrajan alapuolella […]

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: