Työnantajien mielivalta kuriin

26.3. marssittiin työntekijöiden oikeuksien puolesta pääomaa vastaan Helsingissä ja Tampereella. Väki valtasi kadut ja vaati: muutosturva kaikille, valta työväelle!

Kaisaniemen metroaseman edessä pysähdyttiin osoittamaan tukea siivoojille heidän kamppailussaan oikeudenmukaisemmasta palkkauksesta. Oikeutta Siivojille-liikkeen Jarmo Åsnabrygg piti puheen.

Tiedonantajan artikkelissa 1.4.2010 kerrottiin:

Mielenosoitus työehtojen huonontamista vastaan keräsi perjantaina Helsingissä 200-300 mielenosoittajaa. Kulkue kiersi kaupungin keskustaa pysähtyen kaiken kaikkiaan kahdeksan eri työnantajan osoittteissa. Kaikki kyseiset firmat ovat vastuussa laittomasta toiminnasta, työntekijöiden huijaamisesta ja työehtojen huonontamisesta.

Alusta loppuun rauhallisesti sujunut mielenosoitus sai ikävän käänteen poliisin ottaessa kaksi soihdun sytyttänyttä mielenosoittajaa kiinni. Soihdun polttaminen on pitkään ollut tavanomainen käytäntö helsinkiläisissä mielenosoituksissa, eikä virkavalta ole aiemmin puuttunut siihen. Mielenosoittajien mukaan kyseessä oli poliisin tahallinen provokaatio, johon ei kuitenkaan mielenosoittajista kukaan reagoinut.

EK:lle, rikkureille ja riistofirmoille haistatettiin pitkät paskat kuten asiaan kuuluu, Laineen Kasperin säestäessä kuorma-auton lavalta.

Sosialismi.net -verkkosivu uutisoi puolestaan:

Mielenosoitusten käynnistäjänä toimineen Vastavoiman tarkoituksena on olla “liike joka toimii työläisten etujen ja oikeuksien puolesta konkreettisin suoran toiminnan keinoin”.

“Näemme että nykyinen vasemmisto ja ay-liike ovat syntyneet työläisten toiminnan kautta mutta nykyään palvelevat usein omaa olemassaoloaan työläisten edun kustannuksella. Näemme myös että [kenelläkään] työläisellä tai organisaatiolla ei ole varaa ylimielisyyteen vaan tarvitsemme yhtenäistä rintamaa. Siksi haluamme kehittää vasemmistoa ja ay-liikettä yhteistyössä ja dialogin kautta konfliktin sijaan”, kerrotaan liikkeen sivuilla.

Myös Tampereella sadan hengen kulkue marssi rautatieasemalta Keskustorille tunnuksella “Pääoman pakkovaltaa vastaan”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: