Hallituksen ja Helsingin budjettiraamit pahentavat työttömyyttä

Suomessa käytetään aktiiviseen työllistämiseen suhteellisesti vähemmän rahaa kuin useimmissa OECD-maissa. Tämä näkyy työttömyyden pahenemisena. Samaan aikaan työnantajat irtisanovat ja polkevat työehtoja entistä kovemmin ottein.

Hallituksen äskettäin hyväksymät valtiontalouden menokehykset vuosille 2011-2014 jatkavat tätä linjaa. Työllisyyden hoitamiseen osoitettu pieni lisäys ei riitä korvaamaan edes sitä työpaikkojen vähenemistä, jolla ns. tuottavuusohjelman nimissä vähennetään julkisen sektorin työpaikkoja. Lisäksi hallitus leikkaa kehitysmaiden köyhien auttamiseen luvatusta lisäyksestä osan pois.

SKP:n Helsingin piirikokous vaatii valtion budjettilinjaa perusteellista muutosta, jolla lisätään julkisen sektorin aktiivista työpaikkojen luomista ja turvataan työttömille kunnon töitä kunnon palkalla. Vuosikokous ilmaisee tukensa elintarviketyöläisten, palvelualojen ja muille etujensa puolesta työtaistelua käyville työntekijöille.

Porvarihallituksen oikeistolainen linja näkyy myös Helsingin kaupunginhallituksen pääsiäisen alla hyväksymissä ensi vuoden budjetin valmistelun raameissa. Ne jatkavat palvelujen määrärahojen alibudjetoimista useilla kymmenillä miljoonilla. Alibudjetoiminen johtaa sekä palvelujen että työpaikkojen karsimiseen.

SKP:n Helsingin piirikokous pitää käsittämättömänä sitä, että kokoomuksen ajaman alibudjetoinnin ovat hyväksyneet myös SDP:n, Vasemmistoliiton ja vihreiden edustajat kaupunginhallituksessa. Etenkin kun kaupungin viime vuoden tilinpäätös osoittaa lamasta huolimatta voittoa ja rahaa makaa pankkitileillä lähes miljardi euroa.

Helsinkiläisten joukkotoiminnan tuloksena lautakunnat esittävät säilytettäväksi useimmat ns. Pajusen listalla lopetettavaksi esitetyistä kouluista, nuorisotaloista ja muista lähipalveluista. Joukkotoimintaa tarvitaan sen varmistamiseen, että Pajusen listaa ei kaiveta uudelleen esille esimerkiksi budjettiraameihin vedoten. SKP:n piirikokous vaatii Helsingin kaupungin johtoa ohjaamaan edellisten vuosien ylijäämistä heti lisää rahaa palveluihin ja työllistämiseen.

Julkilausuma SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestön vuosikokouksessa 10.4.2010.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: