Työläisten työtaistelut ovat oikeutettuja

Elintarviketyöläisten liiton ja Palvelualojen ammattiliiton työtaistelut työnantajien esittämiä työaikoja ja muita työehtoja koskevia heikennyksiä vastaan ja palkankorotusten puolesta ovat oikeutettuja ja ansaitsevat kaiken tuen. Ay-liikkeen on syytä osoittaa laajasti solidaarisuutta näiden matalapalkkaisten ja suurelta osin naisvaltaisten alojen työntekijöiden kamppailulle.

Työnantajapuolen rajut hyökkäykset, jotka ovat keskitetysti EK:sta johdettuja, kertovat pyrkimyksistä pidentää työpäiviä ja –viikkoja, romuttaa työlainsäädäntöä, rajoittaa ay-liikkeen toimintaoikeuksia ja murentaa koko työehtosopimusjärjestelmää. Tässä EK käyttää hyväkseen porvarihallituksen tukea.

Työnantajat eivät kaihda 30-luvulta tuttuja koviakaan keinoja. He värväävät lakkojen murtamiseksi rikkureita aina ulkomaita myöten. Myös valtamedia on valjastettu työntekijöiden vastaisten mielialojen lietsomiseen.

Työnantajapiirien hyökkäyksellä on myös EU-politiikkaan liittyvät ja kansainväliset ulottuvuudet. Muun muassa Kreikassa, Ranskassa ja monissa muissa maissa ay-liike ja vasemmisto taistelevat samankaltaisten työnantajien ja oikeiston tavoitteiden torjumiseksi kuin Suomessa.

SKP:n keskuskomitea katsoo, että työntekijöiden vaatimukset ovat kohtuullisia ja oikeutettuja. Pörssiyhtiöiden jakamat entistä suuremmat osingot osoittavat, että työnantajilla on niihin reilusti varaa. Myös talouskriisistä ulos pääsemiseksi ja työllisyyden parantamiseksi tarvitaan kotimaisen ostovoiman lisäämistä.

SKP:n keskuskomitea 18.4.2010.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: