Kaikki tuki elintarviketyöläisten työtaistelulle

SKP tukee Elintarviketyöläisten liiton työtaistelua, jonka tavoitteena on torjua työnantajapuolen ajama työaikojen pidentäminen ja turvata työntekijöiden palkka- ja muut työehdot.

Työnantajaliiton esittämä työaikamalli mahdollistaa työpäivien pidentämisen 10-tuntisiksi ja työviikon muuttamisen kuusipäiväiseksi ilman ylityökorvauksia. Kaupan aukioloaikojen laajentamiseen vedoten työnantajapuoli pyrkii lisäämään myös sunnuntaityötä.

SKP katsoo, että koko ay-liikkeen on syytä tukea elintarviketyöläisten kamppailua. Kyse on työntekijöiden yhteisistä eduista ja saavutuksista, joilla on estetty kohtuuttoman pitkät työajat.

Elintarviketyöläisten liitto itse kirjoittaa tavoitteistaan:

SEL:n tavoitteena on parantaa elintarviketyöntekijöiden työssä jaksamista, elintarvikealan työsuojelua ja hakea palkankorotuksia, joihin työllämme olemme oikeutettuja, tietoisina alamme taloudellisesta tilanteesta. Elintarviketyöläiset ovat lakossa näiden tavoitteiden puolesta 7.-9.4.

Neuvottelut työnantajan kanssa eivät ole edenneet. Elintarviketyöläiset eivät voi hyväksyä työnantajan ajamaa työaikamallia, joka toteutuessaan mahdollistaisi 10-tuntiset työpäivät ja 6-päiväiset työviikot ilman ylityökorvauksia. Käytössä olisivat myös kaikki viikonpäivät.

SEL on jättänyt ilmoituksen myös uusista työtaistelu-uhista, jotka koskevat kaikkia SEL:n sopimusaloja. Lakot alkavat keskiviikkona 21.4.2010 kello 00.00 ja päättyvät perjantaina 23.4.2010 kello 24.00, jollei alalle ole syntynyt uutta työehtosopimusta ennen lakkojen alkua.
Työtaistelu tulee toteutuessaan koskemaan kaikkiaan 57 tuotantoyksikköä ja työtaisteluihin osallistuvat kaikki elintarviketeollisuuden sopimusalat. Työtaistelut koskisivat kaikkiaan noin 9 300 elintarvikealan työntekijää.

Elintarviketyöläisillä on täysi oikeus ja kohtuus saada parempia työehtoja, turvallisempia työskentelyolosuhteita ja palkankorotuksia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: