Salolainen: Sota on rauhaa

Pertti Salolainen saavutti 28.4. retoriikallaan Orwellilaiset mittasuhteet.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Pertti Salolaisen mukaan Afganistanissa käydään sotaa, mutta se ei ole kansainvälisen oikeuden kannalta ongelma sillä sota on itse asiassa rauhaa. Uudet saksalaisarviot kuvastavat Salolaisen mielestä Afganistanin taistelujen entistä rauhallisempaa luonnetta. Epämääräisyys käsitteissä kuitenkin jatkuu. Salolainen (kok.) on valmis puhumaan sodankäynnistä Afganistanissa, mutta kutsuu sitä mieluummin rauhankäynniksi.

– Kun seurataan asiaa ulkoapäin niin voidaan sanoa, että siellä käydään sotaa. Varsinkin kun katsoo niitä muotoja, joita taistelut ovat saaneet pahimmilla paikoilla Helmandissa. Tietysti voidaan sanoa, että siellä käydään sotaa. Mutta eikö se vaan olisi kaikkien kannalta paljon helpompaa kutsua sitä rauhaksi?

Myös Rauhan ministeriön alainen Suomen Rauhanturvaajaliitto lisäsi oman panoksensa keskusteluun:

– Ollaan me muutama talo rakennettukin niiden pommitettujen tilalle, mutta media aina keskittyy vaan niihin ISAFin räjäyttämiin siviileihin. Niitähän nyt on täällä ihan liikaa muutenkin. Voisvat mieluummin filmata meitä, me näytetään nimittäin melkosen hyviltä näiden rynkkyjen kanssa. Tsekkaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: