EU:n puheenjohtajamaa Espanja valmis keskustelemaan postidirektiivistä

EU:n postidirektiivi ei suojele työläisten oikeuksia tyydyttävästi epäreilulta palkkojen polkemiselta ja työolojen kurjistumiselta.

Tämä on tullut selväksi sen vahvistuttua nyt myös useissa Euroopan tuomioistuimen päätöksissä, Euroopan ammattiyhdistysten liitto ETUC ilmoitti maaliskuisessa kokouksessaan Oviedossa, Espanjassa.

ETUC onkin iloinen Espanjan hallituksen ilmoituksesta, jonka mukaan se on valmis keskustelemaan tarvittavista muutoksista postidirektiiviin. Espanja on EU:n presidenttimaa kesäkuun 2010 loppuun.

ETUCin mukaan EU:n yhtenäisen markkina-alueen avaaminen ja yhtiöiden, palvelujen ja työntekijöiden kasvava liikkuvuus yli rajojen on vakava ongelma, joka uhkaa eurooppalaisten sosiaalista yhtenäisyyttä ja vaatii pikaisia toimenpiteitä.

”Sääntöjen on oltava samat paikallisilla ja ulkomaisilla firmoilla isäntämaan työmarkkinoilla. On myös varmistettava ettei kilpailu tapahdu palkkatasoa ja työolosuhteita polkemalla”, sanoi Catelene Passchier, ETUCin liittosihteeri. ”Postidirektiivi on tärkeä EU:n instrumentti, mutta sitä tulisi uudistaa kunnioittamaan työväen oikeuksia. On myös turvattava yhteisten työehtosopimusneuvottelujen ja ammattiyhdistysten kollektiivisen toiminnan perustavanlaatuiset sosiaaliset oikeudet.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: