Tuomio Iranin hallituksen sortopolitiikalle

Iranin islamilainen hallitus hirtti viisi poliittista vankia sunnuntaina 9.5.2010. Teloitettujen joukossa oli kansainvälisesti tunnettu kurdiopettaja Farzad Kamangar, joka istui vankilassa neljä vuotta ”maan islamilaisen järjestelmän turvallisuuden vaarantamisesta”.

Iranin kommunistisen puolueen Kurdistanin järjestö KOMALAH julisti toukokuun 13. päivän Kurdistanin suurlakkopäiväksi. Useissa eurooppalaisissa maissa järjestettiin samanaikaisesti Iranin suurlähetystöjen edessä mielenosoituksia Kurdistanin suurlakon tukemiseksi.

Suomessa tukimielenosoitus järjestettiin Helsingissä Iranin islamistihallituksen suurlähetystön edustalla.

tiedonantaja.fi -verkkolehti kirjoittaa:

Mielenosoituksessa todettiin, miten viime vuoden presidentin vaalien jälkeen Teheranin Kahrizekin vankilassa on ainakin kolme vankia kidutettu kuoliaaksi ja julkisuuteen on tullut lukuisia raiskaustapauksia. Poliisijoukot ovat hyökänneet yliopiston asuntoloihin ja satoja opiskelijoita on pidätetty ja useita on ammuttu kuoliaaksi.

– Iranin islamilainen hallitus on ollut nyt vallassa 31 vuotta ja kaikkien näiden vuosien aikana se on teloittanut yhteensä yli 150 000 kansalaista. Vankiloissa on jatkuvasti miljoonia ihmisiä, joista useita kidutetaan ja raiskataan. Viime aikoina teloitukset ovat lisääntyneet jatkuvasti, kertoi Reza Kamangar, teloitetun Farzad Kamangarin Suomessa asuva sukulainen.

– Teloitetuista Farzad Kamangar oli vain 33-vuotias ja toiminut jo 12 vuotta opettajana sekä toiminut aktiivisesti naisten ja lasten ihmisoikeuksien puolesta. Kun hänet viime sunnuntaina oli teloitettu, keskustelin hänen äitinsä kanssa puhelimessa. Myös hän pyysi välittämään pyynnön Suomen hallitukselle, että Suomi aktiivisesti puolustaisi iranilaisten ihmisoikeuksia. Teloitetun sukulaisena katson myös omiin ihmisoikeuksiini kuuluvan sen, että Suomen hallitus pyrkii suojelemaan minun, Suomen kansalaisen, sukulaisteni ihmisoikeuksia, sanoi Reza Kamangar.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: