Kanadan postityöläisten liitto tuomitsee Israelin merirosvouksen

Denis Lemelin, kanadalaisen postityöläisten liiton CUPW:n valtakunnallinen puheenjohtaja, kritisoi Israelin Gazan miehitystä ja hyökkäystä rauhanaktivisteja vastaan avoimessa kirjeessä maan pääministeri Stephen Harperille.

Pacific Free Press-verkkolehdessä ilmestyneessä kirjeessään Lemelin tuomitsee Israelin hyökkäyksen laittomana.

”Hyvä pääministeri Harper; kirjoitan teille CUPW:n 54 000 jäsenen puolesta. Israelin laivasto on suorittanut merirosvoustoimen kansainvälisillä vesillä kaapatessaan kansainvälisen laivueen joka oli viemässä elintärkeää humanitääristä apua Gazaan. Laivat toivat mm. rakennusmateriaaleja joilla Gazan kansa olisi voinut uudelleenrakentaa kotinsa jotka Israel tuhosi vuonna 2009.

Veneillä on lähes 700 ihmistä, jotka kaikki ovat siviilejä maailman joka kolkasta, mm. kansanedustajia monista maista, tunnettuja kirjailijoita ja Nobelin rauhanpalkinnon voittaja. He ovat lähteneet tälle matkalle koska ovat huolissaan Gazan kansasta, joka on jo neljättä vuotta saarroksissa vailla perustarvikkeita. He eivät ole uhka Israelille ja ovat vailla aseita.

Kirjeessä Lemelin vaatii Kanadan postityöläisten liiton nimissä Harperia sanomaan suorat sanat maassa vierailulla olleelle Israelin pääministeri Benjamin Netanyahulle. CUPW:n mielestä pääministerillä on velvollisuus tuomita hyökkäys, vaatia selvitystä laivalla olleiden kohtaloista ja varmistaa, että laivojen tuoma apu pääsee perille.

Lemelin myös muistuttaa, että Gazan miehitys on laiton kansainvälisten lakien mukaan ja että YK:n raporttien mukaan Israel on syyllistynyt Gazassa sotarikoksiin. CUPW vaatii loppua Kanadan hallituksen hiljaiselle hyväksynnälle Israelin aggressioille. Lopuksi CUPW vaatii pääministeriä tekemään kaikkensa Gazan kansan epäinhimillisen kohtelun lopettamiseksi, joka on mahdollista ainoastaan lopettamalla Gazan saarto.

Tässäpä mallia myös PAU:lle!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: