Sotarikollisten muistelmat

Irakin sodan ”voitokasta päättymistä” juhlistetaan nyt monella tavalla.

Paska jätkä.

Paska jätkä.

Esimerkiksi brittien entinen pääministeri, sotarikollinen ja muuten vaan joka tavalla törkeä jätkä Tony Blair markkinoi muistelmiaan Lontoolaisessa kirjakaupassa 8. päivä syyskuuta. Äijän pröystäilevän omaelämänkerran julkaisua Lontoossa voi vastustaa täältä käsin ainakin tässä nettiadressissa tilaisuuden peruuttamiseksi.

Radiosta kuulemani mukaan kirjassa Blair on ”pahoillaan sodassa kuolleiden takia” muttei kuitenkaan pyytele anteeksi että tuli vetäneeksi maansa rikolliseen sotaan väärien tietojen perusteella. Sen sijaan hän pyytää anteeksi ketunmetsästäjiltä, sillä Blairin virkakaudella ilmeisesti kiellettiin tämä raaka huvi. Siinäpä on porvarillis-liberaali ”New Labour”-ideologia ja sen täysi moraalittomuus pähkinänkuoressa!

Esitän villin veikkauksen, että kirjassa ei muistella kovin tarkkaan Blairin huhtikuun 2002 salaista lupausta George W. Bushille liittyä sotaan tapahtui mitä tapahtui, tai sitä miten ukko samassa kuorossa Bushin kanssa valehteli suoraan maansa parlamentille ja koko kansalle Saddam Husseinin massatuhoaseista, joita lopulta ei ollut olemassakaan.

Blair tiesi ettei mitään aseita ollut varsin hyvin jo ennen sodan alkua, sillä YK:n asetarkastajat olivat tässä vaiheessa ehtineet tutkia maan läpikotaisin. Tarkastajista Hans Blix tapasi pääministerin henkilökohtaisesti varoittaakseen tätä ettei mitään todisteita massatuhoaseista ole.

Hans Blixin lisäksi myös suuri osa briteistä tietää Blairin vieneen maansa tietoisesti laittomaan sotaan. Vastikään tehdyn kyselyn mukaan 25 prosenttia kansasta sanoo miehen syyllistyneen sotarikokseen, joka tulisi käsitellä tuomioistuimessa. Julkaisutilaisuus Dublinissa olikin jo saanut asianmukaisen vastaanoton:

Kirjakaupan ulkopuolelle oli kokoontunut noin 200 mielenosoittajan äänekäs joukko. Silminnäkijöiden mukaan osa mielenosoittajista yritti osua Blairin kengillä ja kananmunilla. Osa mielenosoittajista yritti myös lähestyä Blairia, mutta poliisit tulivat nopeasti väliin. Turvatoimet olivat kireät, ja osa kadusta oli suljettu.

Protestoijat syyttivät ex-pääministeriä muun muassa Irakin ja Afganistanin sotien uhreista. ”Blair valehteli, miljoonat kuolivat” ja ”Blair vankilaan kansanmurhasta”, luki mielenosoittajien kylteissä. Mielenosoittajat olivat Blairia vastassa myös perjantaina, kun ex-pääministeriä haastateltiin irlantilaisessa keskusteluohjelmassa.

Ilmeisesti kirjassaan Blair myös paljastaa juoneensa päivittäin viinapaukut ja ruuan kanssa puoli pulloa punaviiniä. Blair onkin todella helppo kuvitella viinilasi kädessä itkemässä krokotiilinkyyneleitään satojen tuhansien siviilien kuollessa. ”Mutta kun se on teidän omaksi parhaaksenne. Uskokaa pois, tämä sattuu enemmän minuun kuin teihin.”

Samaa viinilasiin itkemistä harjoitetaan täällä Suomessakin.

YLE Uutisten nettikeskustelijat pohtivat tänään USA:n Irak-taistelutehtävän päättymistä. Keskustelua heräsi siitä, mitkä olivat tehtävän perimmäiset vaikuttimet. Ja toisaalta: onko operaation arvostelu tekopyhää?

Taitaa se tekopyhyys löytyä ihan USA:n ja sodan kannattajien puolelta tässä tapauksessa. Muistan vielä hyvin miten eräskin kokoomusnuori, nykyinen kunnanvaltuutettu vuonna 2003 kutsui sotaa suureksi humanitaariseksi eleeksi … Nyt siellä vasta humanitaarinen kriisi onkin. Satojen tuhansien kuolleiden lisäksi miljoonia kodittomia ja uraaniaseiden takia epämuodostuneina syntyviä lapsia. Eloonjääneistä puolet on työttömänä, neljäsosa kituuttaa surkean köyhyysrajan alapuolella 2.20 dollarilla päivässä, ja suurimmalla osalla ei ole puhdasta vettä, terveydenhuoltoa tai sähköjä. Kiitti vaan!

Kaikkein pahin liberaali-itkijä ja tekopyhyyden ylivoimainen maailmanmestari on tietenkin Barack Obama itse, jonka vaalilupauksiin Irakin sodasta vetäytyminen aikoinaan kuului. Nyt muutamia vuosia ja yhtä Nobelin rauhanpalkintoa myöhemmin tämä on muka saatu aikaiseksi, kun ”viimeiset taistelujoukot lähtivät maasta” elokuussa. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta, sillä Yhdysvalloilla on Irakissa edelleen 50 000 sotilasta 94 tukikohdassa, aivan Bushin hallituksen vanhojen suunnitelmien mukaisesti. USA:n pahamaineiset erikoisjoukot ovat myös edelleen maassa suorittamassa ”terrorisminvastaisia tehtäviä”, eli käytännössä tekemässä ihan mitä lystäävät vailla mitään kontrollia.

Kaiken kukkuraksi joukkoja lähetetään myös edelleen lisää:

Kyse on miehityksen ”uudelleenbrändäyksestä”, kuten trendikkäästi sanotaan. tiedonantaja.fi kirjoittaa:

Aivan kuten George W. Bushin ”terrorisminvastainen sota” nimettiin uudelleen ”merentakaisiksi satunnaisoperaatioiksi”, Obaman presidenttikaudella USA:n ”taisteluoperaatiot” tullaan ensi kuusta alkaen nimeämään uudestaan ”vakautusoperaatioiksi”.
USA:n armeijan tiedottaja Irakissa, kenraalimajuri Stephen Lanza kertoi New York Timesille, että ”käytännöllisesti katsoen mikään ei tule muuttumaan”.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että USA haluaa luoda uudenmallisen puolikoloniaalisen hallinnon pitääkseen jatkossakin otteensa maasta ja alueesta. Taistelu Irakin riippumattomuuden palauttamiseksi on siis vasta alkanut.

Obaman retoriikasta tuleekin mieleen kaunopuheisempi versio George W. Bushin surkuhupaisasta puheesta lentotukialuksen kannella toukokuussa 2003. Puheessaan Bush ilmoitti ”taisteluoperaatioiden päättyneen” taustallaan valtava banderolli jossa luki iloisesti ”TEHTÄVÄ SUORITETTU!”

Aivan kuten Bushin tapauksessa vuonna 2003, Yhdysvaltojen valtaapitäviä nuoleskeleva, Pentagonin ja CIA:n propagandakoneiston hyvin voitelema media on nyt tuttuun tyyliinsä hyväksynyt nämä lausunnot naama peruslukemilla. Ei olekaan ihme, että Yhdysvalloissa vielä vuonna 2006 43% amerikkalaisista uskoi Saddam Husseinin olleen henkilökohtaisesti vastuussa syyskuun 11. päivän hyökkäyksistä vielä senkin jälkeen, kun Bush myönsi olleensa väärässä joukkotuhoaseista.

Mikään ei tunnu muuttuneen näistä päivistä. Vuoden 2003 sodanvastaisessa marssissa Helsingissä näkyi kyltti, jossa ehkä vähän lapsekkaasti Bush ja Adolf Hitler oli rinnastettu humoristisen kuvatekstin kera. Mielestäni sama lausahdus sopii paremmin kuvaamaan Bushin ja Obaman suhdetta —

”Samaa paskaa, eri persreikä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: