Kaiken maailman karhut

Helsingin Senaatintorilla seisoi syys-lokakuussa 2010 yhteensä 144 karhupatsasta, joista jokaisen oli maalannut taiteilija eri YK:n jäsenmaasta maan oman tyylin mukaisesti. Karhujen tarkoitus on edistää suvaitsevaisuutta ja yhteisymmärrystä kansojen ja kulttuurien välillä.

«Meidän pitää oppia tuntemaan toisemme paremmin, jotta voimme ymmärtää toisiamme paremmin, luottaa toisiimme lujemmin ja elää yhdessä miellyttävämmin!»

Jokaisen piirissä käsi kädessä seisovista 150 karhusta on maalannut erimaalainen taiteilija. Taiteilijat ovat ajatuksesta innostuneina ja suurella antaumuksella uppoutuneet taiteelliseen työhönsä. He ovat luoneet United Buddy Bears -piiristä peilin, joka heijastaa maailman kulttuurien monimuotoisuutta.

Taiteen eri keinoin luodut motiivit karhuissa herättävät kaikkien maiden katsojien uteliaisuuden. Myös nuorimmille katsojille välittyy yhteinen huolenaihe rauhanomaisesta yhteiselosta. Kunkin taiteilijan karhu, ja samalla hänen kotimaansa, vetää puoleensa uteliaita, yllättyneitä, ihailevia, mutta myös mietteliäitä katseita. Kaikkein pienimmät, köyhimmät ja vähiten tunnetut maat ovat yhtäkkiä tasa-arvoisia ja täysivaltaisia isojen kansojen vieressä.

Tähän mennessä hankkeeseen on osallistunut yli 300 taiteilijaa kaikkialta maailmasta. Monet maat osallistuvat jo kolmatta tai neljättä kertaa United Buddy Bear -taidetapahtumaan. Joka kerta kun maa päättää luovuttaa uuden karhun, vanha karhu huutokaupataan lasten avustusjärjestön hyväksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: