Timo Soini – uskonsoturi humanismia vastaan

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelman fasistissävytteisiä linjauksia selatessani en voinut välttyä ajatukselta, että historia toistaa vitsejään.

Ohjelmassaan puolue julistaa olevansa ”kansallismielinen ja kristillissosiaalinen” oikeiston ja vasemmiston määritelmien ulkopuolelle asettuva Suomen kansan pelastaja. Tuntuu, että mitä enemmän persuilmiö kehittyy, sitä enemmän historiallisia yhteneväisyyksiä sillä on 20-40-lukujen vastaavien liikkeiden kanssa.

Aivan kuin silloin, oikeistopopulismin aalto on nyt pyyhkäissyt yli Euroopan mantereen vastareaktiona kapitalistisen talousjärjestelmän kriisille ja pääoman hirmuvallalle. Monissa maissa on nähty avoimen fasististen liikkeiden esiinmarssi.

Suomen onni on, ettei persuilla ole johdossaan samanlaisia karismaattisia sekopäitä kuin muualla Euroopassa vastaavissa liikkeissä. Kannanottojen ja retoriikan taso on tähän saakka pidetty maltillisena ja jäsenistön törkeimmistä ylilyönneistä on pyritty irtaantumaan.

***

Sekopäisyydestä ei silti perussuomalaisten johdossakaan ole näköjään pulaa. Jo pitkään on tiedetty puheenjohtaja Timo Soinin olevan harras katolilainen, joka on jo julkisuudessa kertonut uskovansa mm. ihmeparannukseen:

Nykyinen paavi Benedictus XVI kertoi perjantaina, että ranskalaisen nunnan Parkinsonin tauti parantui selittämättömästi sen jälkeen, kun hän oli rukoillut edesmennyttä paavia.

Katoliseen kirkkoon kuuluva Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei halua ottaa kantaa yksittäisiin ihmetekoihin, mutta toteaa, ettei ”Kaitselmuksen osuutta historiassa ja maailmassa voi sulkea pois”.

Nämä heitot olisi voinut vielä kirjata harmittomaksi – tai kuten Soini itse asian muotoilee, ”Ajatellaan ehkä, että kahelihan se Soini on, kun tuollaisia puhuu, mutta se on rehellinen kaheli.”

Viimeisimmillä kommenteillaan mies kuitenkin paljastaa olevansa Päivi Räsäsen veroinen uskonnollinen fanaatikko, jonka vakaumukseen on vaikea suhtautua muulla kuin inholla – ja pelolla, sillä tästä taantumuksen lippua innolla heiluttelevasta hurskastelijasta media kaavailee jo täyttä häkää uutta pääministeriä.

Uusi Tie -lehden haastattelussa Soini paljastaa koko kyseenalaisen arvomaailmansa kaikessa karmeudessaan. Artikkeli kannattaa jokaisen todella lukea, sillä se on lähes uskomaton kokoelma toinen toistaan törkeämpiä lausuntoja.

Heti kärkeen syyksi Soinin katolilaisuuteen paljastuu ”kiukku” ja ihan puhtaasti naisten ja homoseksuaalien oikeuksien vastustaminen. Soini on mies, joka vihoissaan vaihtoi uskontokuntaa vain siksi, että kirkoissa sallittiin naispapit.

Nuori mies löysi hengellisen kotinsa roomalaiskatolisesta kirkosta.

Naispappeuden hyväksyminen luterilaisessa kirkossa sysäsi häntä siihen suuntaan. Toinen oli abortti.

– Siinä oli monta pohdintaa, lievää kiukkua – kyllä, voimakkaita henkilökohtaisia kokemuksia ja opilliset syyt. … Jos olet ortodoksi tai katolilainen, saat vapaasti olla naispappeuden vastustaja, mutta luterilaisena et saa olla. Se on mielestäni erikoista.

Erityisen iljettäviä ovat miehen käsitykset abortista.

Soini pitää abortteja suurena tragediana. Hän huomauttaa, että niihin joudutaan usein siksi, että seksiä on harrastettu seksin takia, muualla kuin avioliitossa.

– Se on tavallaan seurausten maksamista.

Soini siis sanoo suoraan, että ei-toivottu raskaus on vietävä loppuun eräänlaisena Jumalan rangaistuksena esiaviollisesta, nautinnon vuoksi harjoitetusta seksistä, joka hänen mielestään on ilmeisesti suurinta syntiä heti homoseksin jälkeen.

Erikoiseksi tämän käsityksen tekee Soinin oma tilitys siitä, miten on mielipiteensä muodostanut:

Kun Soini oli 14-vuotias, hänen rinnakkaisluokkaansa käynyt tyttö tuli raskaaksi.

– Minusta oli hienoa, että hän piti lapsen, vaikka sosiaalinen paine ja kuiskuttelu oli kovaa. Se teki vaikutuksen.

Tarina ei kerro, raiskattiinko tämä n. 14-vuotias tyttö vai oliko hän muuten vain syntinen seksinhimoinen nymfomaanikko – Soinin mielestä tyttö joka tapauksessa ansaitsi kohtalonsa eikä raskauden keskeytys olisi tullut kysymykseen. Kun tämän epämiellyttävän kertomuksen yhdistää Soinin kehuihin siitä, miten katolinen kirkko on katsonut ”syntiä suoraan silmiin” koko olemassaolonsa ajan ja erityisesti paavi Johannes Paavali II:n johdolla, päästään melkoisiin tekopyhyyden sfääreihin.

Samaan aikaan kun Jussi Halla-aho kirjoittaa silmät kiiluen ”kärjekkäitä” blogikirjoituksiaan koraanin historiallisista pedofiliaviittauksista, Timo Soini puolustelee nykypäivän pedofiliaskandaalien ravisuttamaa kirkkoaan jumalaisen moraalin esikuvaksi ja kannustaa alaikäisiä äideiksi. Jos olisin Halla-ahon tasoinen kirjoittaja, voisin tämän perusteella vetää Soinista melko kärjekkään johtopäätöksen.

***

Onkin melko erikoista huomata, miten islamia jatkuvasti demonisoivan puolueen johtajan arvot eivät kuitenkaan käytännössä eroa juuri mitenkään vaikkapa Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjarin letkautuksista. Ainakin seksuaalipoliittisesti Hajjar on Soinin kanssa täysin samoilla linjoilla:

– Ehkä konkreettinen esimerkki, mikä liittyy vaikkapa suhtautumiseen seksuaalisuuteen. Meille on tärkeätä että seksuaalisuus on nimenomaan avioliiton sisällä.
– Se ei ole niin, että mennään löysäksi, että jo esiaviolliset suhteet ovat sallittuja, ne eivät ole sallittuja. Tämmönen löyhä suunta ei tule olemaan.

Naisten ja seksuaalivähemmistöjen väheksyminen ei Soinille kuitenkaan riitä, sillä fundamentalistivaihde pysyy päällä loppuun asti. Hän myöntää katolisen kirkon tehneen ”hirveitä asioita ja laiminlyöntejä”, mutta ei se mitään – tärkeintä on ettei se ole koskaan ”opettanut vastoin sakramentteja eikä luopunut elämän pyhyyden kunnioittamisesta.”

"...katolinen kirkko on siinä mielessä vahva, että se katsoo syntiä suoraan silmiin. Se on tehnyt niin kaksituhatta vuotta riippumatta siitä, että sen papistot, hallintovirkamiehet ja jäsenet ovat tehneet mitä kauheimpia asioita. Opista ei ole lähdetty lipsumaan."

Miljoonat AIDSiin kuolleet afrikkalaiset katolisen lähetystyön uhrit saattaisivat haluta sanoa tästä jotain, mutteivät pysty sillä ovat kuolleet tuskallisesti. Katolisen kirkon kunnioittama ”elämän pyhyys” ei ilmeisesti ulotu sikiöistä jo syntyneisiin ihmisiin, sillä kondomin käyttöä vastaan saarnaamalla kirkko on käytännössä joka vuosi vastuussa miljoonista kuolemantuottamuksista.

Timo Soinille tällä ei niin ole väliä. On hyvä muistaa, että kyseessä on sama mies jonka mielestä myös kehitysapua näihin samoihin kehitysmaihin voidaan leikata. Elämän pyhyys tuntuu hänelle olevan varsin venyvä käsite – ehkei se Soinin maailmassa vain yksinkertaisesti koske afrikkalaisia.

Ei sillä, että lähimmäisenrakkautta miehellä muutenkaan riittäisi: ”En ole väistävä kristitty. En pysty aina kääntämään toista poskea.” Pyhästä vihasta osansa saavat niin ateistit, marxilaiset kuin humanistitkin.

Ajatollah Soini on kollegansa Ruhollah Khomeinin kanssa samaa mieltä: ”hyvä ihminen, hyvä elämä, hyvä humanismi – ihan täyttä roskaa.”

Lopuksi muistetaan vielä täyttää jokaisen oikeistolaisen pakollinen antikommunismin kiintiö, kun Soini kertoo ”ihastuneensa” paaviin 80-luvulla:

– Paavi opetti, ettei marxismiin ja ateismiin pidä sopeutua. Ajattelin, että tämähän on mainio kaveri.

***

Kaiken tämän voisi vielä niellä, jos kyseessä olisi satunnaisen ihmisen satunnainen mielipide. Vastenmielistä se silti olisi, mutta menisi sananvapauden piikkiin.

Tässä tapauksessa kyse on kuitenkin sellaisen puolueen puheenjohtajasta, joka jatkuvasti ilmoittaa ajavansa jokaisen suomalaisen yhteisiä arvoja ja mustamaalaa moniarvoisuutta yhteiskuntaa hajottavana ilmiönä. Puolueen, jonka jäsenet kavahtavat Suomeen tulvivien maahanmuuttajien vieraita, naisia alistavia aatteita ja esiintyvät itse moraalin ja oikeamielisyyden esikuvina.

Uuden Tien haastattelu asettaa nämä väitteet aivan uuteen valoon. Se näyttää, miten perussuomalainen yhtenäiskulttuuri-ideologia ei suinkaan juonna juuriaan halusta varjella suomalaisen yhteiskunnan yhteisiä arvoja. Soinilla on täysin päinvastainen, paljon henkilökohtaisempi tavoite – hän haluaa itse sanella, mitkä suomalaisen yhteiskunnan arvot ovat.

Timo Soini uskoo, että kristinusko on erilainen kuin muut uskonnot.

– Se on kipeä asia sanoa ääneen, mutta näin se on.

Viimeistään näillä lauseilla Soini paljastaa olevansa puhdas uskonsoturi. Kovat arvot ja uskonnollinen fanaattisuus eivät hänelle ole ongelma, vaan se, että ne tulevat vääränvärisiltä ihmisiltä väärän profeetan suulla.

Pyhä tuomio on yksiselitteinen: Suomen humanistit, abortin tehneet naiset, homoseksuaalit, kommunistit ja vääräuskoiset ovat syntisiä ja heidän edustamansa arvot ovat yhteiskuntaa ja moraalia mädättävää roskaa. Ollaan tultu kauas kansaa kosiskelevista iskulauseista ja leppoisista sutkauksista. ”Kyllä kansa tietää!”

Todellisen Soinin maailmassa Suomen kansa ei todellakaan ole se, joka tietää. Soinin maailmassa Soini tietää – ja itse Jumala tulee perässä hyvänä kakkosena.

Jokainen voi itse kätevästi testata tällä vaalikoneella, edustavatko Soinin näkemykset omia arvoja.

Minä voin ylpeydellä sanoa, etteivät Timo Soinin arvot kuulu minun kulttuuriini.

Mainokset

5 responses to this post.

 1. […] nimittämällä natseja riveissään “yksittäistapauksiksi”. Onhan se Soini kuitenkin niin lupsakka mies ja Veltto Virtasellakin hauska […]

  Vastaus

 2. Posted by Nimi (vaaditaan) on syyskuu 20, 2011 at 10:28

  Kuka tällaista paskaa päästää suustansa?

  Vastaus

 3. Posted by Etnopositiivinen eksistenssi on marraskuu 1, 2011 at 17:08

  Kommunistien älynlahjat eivät ilmeisesti riitä älykkäisiin vasta-argumentteihin niin täytyy mennä henkilökohtaisuuksiin.

  Mutta tämähän oli täysin odotettua.

  Vastaus

  • Niin tuota, sinä olet sitten vissiin kommunisti? Koska tässähän et esitä yhtäkään vasta-argumenttia, päin vastoin ainoa kommenttisi koskee henkilökohtaista ominaisuuttani.

   Yrittäisit edes seuraavalla kerralla.

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: