Euroopanlaajuinen romaniongelma?

Tiistai oli eurooppalaisen rasisminvastaisen teemaviikon toinen päivä. Aihe osoittautui ajankohtaiseksi, sillä maassamme on kaksi uutta puoluetta jotka eivät suostuneet allekirjoittamaan rasisminvastaista peruskirjaa ja ainakin yksi, joka haluaa kieltää romanit Helsingistä osana lopullista ratkaisuaan ”euroopanlaajuiseen romaniongelmaan”.

On irvokasta, miten rasismin vastaisella teemaviikolla Kokoomus kalastelee ääniä häätämällä ihmisiä lumihankeen. Romanialainen Paul Stamatie vetoaa suomalaisiin olemaan kohtelematta maanmiehiään kuin roskaa:

Stamatien mukaan romanialaiset eivät ole tulleet mitään suuria aarteita etsimään Suomesta, vaan paikkaa, jossa he voivat olla rauhassa ja asua.

– Älkää heittäkö meitä kuin roskia ja jättäkö tien päälle. Me romanit emme aio lähteä maasta. Jos meidät häädetään, voimme hajaantua eri puolille Suomea, ja silloin suomalaiset pelkäävät meitä. Siksi olisikin parempi, että olisimme yhdessä paikassa.

SKP:n pääkaupunkiseudun posti- ja logistiikka-alan osaston aktiivit esittivät aiheesta mielipiteitään jo syyskuussa 2010.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: