Vastakkainasettelun aika on ohi

Kokoomuksen muutama vaali sitten keksimä slogani on vihdoinkin totta. Vastakkainasettelun aika on vihdoin ohi ja hallitusratkaisun myötä tilalla on uusi, uljas konsensuksen ja kompromissien aikakausi. Vasemmistoliiton tiedottamisen hoitaa tästä eteenpäin Jyrki Katainen.

Kun Timo Soini muutama viikko sitten ehdotti perussuomalaisille erivapauksia tukipakettiäänestyksessä, vasemmistossa kaikki olivat raivoissaan – mitä kyynistä, vallanhimoista opportunismia! Kun puolue sitten suoraselkäisesti jättäytyi pois hallituksesta, jota Kokoomus olisi ohjaillut oman mielensä mukaan, Vasemmistoliiton riveissä siirryttiin heti toiselle kannalle – mitä vastuutonta välttelyä ja pakoilua! Kyllä nyt muodostuu oikea Häviäjien hallitus, leveili Kansan Uutiset vielä 13.5. pääkirjoituksessaan:

Kun vaalien ainoa voittaja jää hallituksen ulkopuolelle, niin maahan perustetaan viiden hävinneen puolueen ”luuserihallitus”. Uuden hallituksen rungon muodostavat kokoomus ja SDP. Jotta sinipunahallituksella olisi riittävän vahva enemmistö eduskunnassa, siihen tarvittiin mukaan kaksi tai kolme muuta ”luuseria” apupuolueeksi. […] Vasemmistoliitto paalutti omat ehtonsa sen verran tiukasti, että ainakaan kokoomuksen kanssa niistä ei olisi yksimielisyyttä löytynyt. […] Vasemmistoliiton osalta siihen vaikutti varmaan myös, että puolue perussuomalaisten tapaan on koko ajan vastustanut Portugalin EU-tukipakettia.

Nyt muutama viikko myöhemmin Soinin ehdottama temppu menee läpi mukisematta kun sen esittää Paavo Arhinmäki. Se osoittaakin yhtäkkiä poliittista kypsyyttä ja yhteistyökykyä, halukkuutta kantaa vastuuta, tehdä vaikeita päätöksiä — ja kaikkea muuta jargonia, jota olemme Kokoomukselta ja Keskustalta tottuneet edellisen hallituksen aikana kuulemaan. Kynnysten yli loikitaan nyt rivakasti ja hymyssä suin, käsi kädessä ja kaikki samassa rivissä.

Jutta Urpilainenkaan ei suotta muistele demarien taannoisia häivähdyksen kriittisiä kannanottoja vaan keskittyy mehustelemaan, miten mahtavat fiilikset neuvotteluissa on, sillä ihan neuvottelutunnelman puolestahan Suomen kansa loppujen lopuksi äänesti. Kaikilla on niin kivaa, että Sinnemäenkin naamalle on löytynyt vanha tuttu virne. Ja miksei olisi – tämän takinkääntelyspektaakkelin jälkeen kukaan ei enää tule muistamaan vihreiden takinkääntöjä ydinvoimakysymyksissä …

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: