Antifasismi ja ”Venäjän uudet arvot”

Viime viikolla sain yhteisöpalvelu Facebookin kautta kutsun erikoislaatuiseen konferenssiin. Maanantaina 20. toukokuuta Hotelli Seurahuoneella järjestettävään, ”Venäjän uudet arvot” -nimellä kulkevaan keskustelutilaisuuteen toivotettiin tervetulleiksi seuraavilla saatesanoilla:

Suomi ja Venäjä lähenevät toisiaan, mutta silti maidemme välillä on merkittäviä eroja arvoissa ja asenteissa. Keskeiset erot koskevat historiaa, perhearvoja ja suhtautumista seksuaalivähemmistöihin. Johtavat venäläiset asiantuntijat avaavat niitä aiheita, jotka edelleen herättävät eniten erimielisyyttä Venäjän ja länsimaiden välillä. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä!

No, mikäpäs siinä. Minustakin seksuaalivähemmistöjen kohtelussa Venäjällä on paljon parannettavaa, ja ainahan kansainvälisten vieraiden tapaaminen kiinnostaa.

Katsotaanpa siis tilaisuuden verkkosivuilta, keitä nämä ”johtavat venäläiset asiantuntijat” oikein ovat.

milonov

Hehän ovat kuin kaksi marjaa.

Vitali MILONOV, Pietarin lainsäädäntökomitean puheenjohtaja (Pietari): Miksi homopropaganda pitää kieltää Venäjällä? Vitali Milonovin lakialoite homopropagandan kieltämisestä on hyväksytty Pietarin jälkeen Venäjän useissa kaupungeissa ja se on myös käsittelyssä Venäjän duumassa. Milonov kertoo suomalaisille lakialoitteensa perusteita homoseksuaalisen elämäntavan julkisen propagoimisen vaarallisuudesta.

Milonov on siis mies Pietarin pahamaineisen homolain taustalla. Poliittiselta taustaltaan hän on Venäjän hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen jäsen ja kuuluu ilmeisesti Putinin lähipiiriin.

Aatemaailmaltaan hän tuntuu olevan lähellä Päivi Räsästä. Pietarin kaupunginvaltuutettuna hän on väittänyt muun muassa, että ”homouden synnistä” voi luopua kuin pahasta tavasta ja ”parantua” siitä rukoilemalla ja paastoamalla.

Milonov on päässyt julkisuuteen homolain lisäksi pääasiassa haluamalla kieltää eri ulkomaalaisten artistien keikkoja kaupungissa.

921139_10151470064018719_876498441_o

Nikolai STARIKOV, historioitsija, puoluejohtaja (Pietari): Stalin Suomen kansan ystävänä ja pelastajana. Tilaisuudessa julkistetaan Nikolai Starikovin pamfletti ”Stalin Suomen kansan ystävänä ja pelastajana”.

Starikov on salaliittoteoreetikko, josta tulee mieleen lähinnä Venäjän vastine USA:n Alex Jonesille. Hän on ollut johtohahmo isänmaallis-konservatiivisessa ”Venäjän kansalaisten liitossa” joka on profiloitunut Stalinin kuvilla ja muilla patrioottisilla tunnuksilla varustetuilla mielenosoituksilla.

Siinä missä esimerkiksi kommunistit ja muut vasemmistovoimat ovat Venäjällä osallistuneet Putinin vastaisiin mielenosoituksiin, Starikovin liitto on aktiivinen osanottaja hallintoa puolustelevissa vastamielenosoituksissa.

Ilmiönä liitto muistuttaakin jollain tavalla Yhdysvaltojen hallitsevan republikaanipuolueen siivissä syntynyttä Teekutsuliikettä, joka on aidon protestiliikkeen sijaan lähinnä toiminut oikeistolaisen valtapuolueen ”radikaalimpana” tukijoukkona.

Äskettäin Starikov on perustanut liiton pohjalle pienpuolueen nimeltä ”Suuri Isänmaa”, joka ajaa ”isänmaallisuutta, Venäjän kansan perinteisiä ja moraalisia arvoja, terveellistä elämäntapaa” sekä ”moraalia ja uskontoa tuhoavan propagandan kieltämistä”, jolla viitataan pääasiassa homoseksuaalisuuteen.

Lisäksi puolue ajaa laajennettua kuolemanrangaistusta mm. korruptiosta ja huumekaupasta.

Volynez

Irina VOLYNEZ, mainostoimiston johtaja, neljän lapsen äiti (Kazan): Miljardi venäläistä! Irina Volynez kertoo, miten länsimainen feminismi, lastensuojelu, homopropaganda ja sukupuolikasvatus uhkaavat ja vahingoittavat perinteistä venäläistä perhettä. Venäläinen miljardi -kampanjan veturina Volynez kertoo, miten Venäjän väkiluku saadaan nostettua yhteen miljardiin vuoteen 2100 mennessä.

Tästä seksivalistuksen vaaroista kertovasta mainostoimiston johtajasta en heti löytänyt mitään taustatietoa, mutta samaa isänmaallis-konservatiivista ideologista akselia hänkin vaikuttaa edustavan. ”Venäläinen miljardi” on Starikovin alullepanema projekti, jonka keulakuvaksi Volynez on valikoitunut. Fiksaatio syntyvyyden edistämiseen näyttää yhdistävän kaikkia kolmea alustajaa.

Verkossa etukäteen julkaistussa uskonnollissävytteisessä pamfletissa Venäläisen äidin pyhä velvollisuus Volynez ylistää Venäjällä herännyttä ”patriarkaatin renesanssia” ja kertoo mm. seuraavaa:

Nikolai Starikov on perustanut … Internet-kodinturvajoukot, joiden päämääränä on torjua liberaaleja, pettureita ja irstailijoita (hehän ovat yksi ja sama asia).

Meidän on tehtävä kaikkemme sen eteen, että uudet ulkomaiset sadut, joissa prinssi rakastaa prinssiä, ja prinsessa nai prinsessan, eivät koskaan kantaudu lastemme korviin. Tällaisia hirviömäisiä satuja luetaan jo Skandinavian lastentarhoissa.

Homoseksuaalisuutta julkaisu kuvaa länsimaiden masinoimaksi mielisairaudeksi ja perversioksi. Kaikessa takaperoisuudessaan se tuo mieleen kristillisen Nuotta-nuorisojärjestön taannoin julkaiseman seksivalistusoppaan.

pyhävelvollisuus

Kyseessä näytti siis olevan nationalistinen, konservatiivinen tapahtuma, joka aatemaailmaltaan vastaa lähinnä venäläistä versiota kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten äärioikeistosiiven ajatuksista. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kieltäminen, viehtyminen kuolemanrangaistukseen ja erikoinen naiskuva, jossa naiset nähdään pyhän isänmaan etua synnyttäjinä palvelevina lastenhoitajina ja kasvattajina tuo epämiellyttävästi mieleen lähinnä 30-luvun Saksan.

Onkin melko erikoista, että tapahtuman järjestäjinä mainitaan ”antifasistisiksi” itseään kutsuvia järjestöjä: Venäläiset äidit Suomessa, Suomen antifasistinen komitea ja Suomi ilman fasismia ry. 

Näitä yhdistää tietenkin, kukapa muukaan kuin Suomen johtava ”antifasisti”, dosentti Johan Bäckman. Hän näyttää olevan myös tapahtuman Facebook-sivun ylläpitäjä.

Image

Bäckmanin mielestä Venäjällä ei ole homofobiaa, vaikka vain muutama päivä aiemmin maassa nähtiin jälleen yksi homofobinen murha. Venäläinen RT-uutiskanava raportoi Nikolai Aleksejevin, Venäjän LGBT-yhteisön johtohahmon kommentoineen seuraavaa:

– Volgogradissa tapahtunut brutaali välikohtaus on seurausta jatkuvasta homofobisesta politiikasta, jonka seurauksena ”homoseksuaalisuuden edistäminen” halutaan kokonaan kieltää. Jos politiikka ei muutu, näitä tapauksia tulee olemaan joka vuosi enemmän.

Antifasistiksi ja ”ihmisoikeusaktivistiksi” itseään kutsuva Bäckman kantoi tässä ihmisoikeustaistelussa kortensa kekoon viime vuoden syksyllä, kun hän Suomen työväenpuolueen  kunnallisvaaliehdokkaana halusi seurata Vitali Milonovin jalanjäljissä ja kieltää ”homopropagandan” levittämisen myös kotikaupungissaan Espoossa. Ajatus ei saanut osakseen suurta suosiota.

Bäckman ei kuitenkaan ole mielipiteinensä yksin. Facebook-tapahtumasta hänen ja ”venäläisten huippuasiantuntijoiden” mielipiteet saavat kannatusta esimerkiksi muuan Hans Dorpatilta.

Image

Kuka tämä Hans Dorpat sitten mahtaa olla? Yksi antifasisti lisää? Pikainen pyörähdys miehen Facebook-profiilissa kertonee kaiken tarpeellisen.

Image

Että sellaista. Kyseessä on pesunkestävä natsi, joka näyttää olevan mukana kansallissosialistisen NS Welt -verkkosivun ylläpidossa. Sivuille on dokumentoitu eri maissa toimivien fasistiliikkeiden toimintaa, jonka lisäksi sivusto kehottaa toimintaan ”kansainvälisiä finanssijuutalaisia” ja kommunisteja vastaan.

Tykkääjänä kommentilla on mm. avoimen maahanmuuttaja- ja homovastaisen Simon Wahlroosin poliitiikkaprofiili. Niinikään juutalaisten ja muslimien salaliitoista huolestunut Wahlroos on aiemmin osallistunut vaaleihin maahanmuuttokriittisen Muutos 2011 -puolueen ehdokkaana. Puolue perustettiin rasistisen Suomen Sisu ry:n aktiivien käyttämällä Homma-foorumilla Jussi Halla-ahon eduskuntavaaliehdokkuuden tueksi.

Ollaan siis tilanteessa, jossa Suomessa näyttävästi ”antifasismin” nimeä käyttävien tahojen ajatukset ovat niin pikimustan taantumuksellisia, että jopa aidot fasistit ja muut äärioikeistolaiset antavat heille innolla julkisen tukensa.

Se on minusta suoraan sanottuna kuvottavaa. Mutta ei ainoastaan sitä – nykyisessä tilanteessa se on myös äärimmäisen vaarallista.

Jos antifasismin merkitys on onnistuttu lokaamaan ja hämärtämään näin pitkälle, mitä se tarkoittaa sille antifasistiselle liikkeelle, jota kipeästi tarvittaisiin Euroopassa nousevan äärioikeistovaaran torjumiseen?

Mainokset

29 responses to this post.

 1. Posted by Joni Pelkonen on Touko 20, 2013 at 09:42

  Ehkäpä venäläisten ”antifasistien” tavoitteena onkin yhteistyö suomalaisten kansallismielisten kanssa? Isovenäläisten ”antifasistien” kannatus on jäänyt politiikassa kovin mitättömäksi, joten on loogista hakea yhteistyökumppaneita vallan kasvattamiseksi.

  Tähän asti nämä porukat ovat tehneet Euroopassa yhteistyötä periaatteella ”meillä on yhteinen vihollinen, me annamme teidän tehdä maassanne mitä haluatte, me teemme omassamme mitä haluamme.”

  Vastaus

 2. Posted by Helsinkiläinen sivustaseuraaja on Touko 20, 2013 at 15:08

  Jaahas, tuli tietoon tää kun tuli ilmoitus jonkun sähköpostilistan kautta, että tämä tapahtuma olisikin kielletty. Kyllä tuo nyt vähän omaa oikeudentajuani vastaan menee. Olisivat vaan saaneet puheenvuoron ja mahdollisesti vielä hieman mediahuomiota, niin olisimme jälleen saaneet puistella kollektiivisesti päätämme näille lempidesanttimme kujeille.

  Vastaus

  • Käsittääkseni tapahtuma järjestettiin tänä aamuna Helsingissä. Minun tietooni ei ole kantautunut, että tilaisuus olisi kielletty. En tosin käynyt paikan päällä asiaa varmistamassa.

   Tampereella sijaitsevan Lenin-museon johtokunnan puheenjohtaja Ulla Aatsinki sen sijaan ilmoitti, että museon tiloissa ei huomenna järjestetä Starikovin pamfletin esittelytilaisuutta. Aatsinki oli vahvistanut asian museonjohtaja Aimo Minkkiseltä.

   Vastaus

  • Ahaa, näköjään Tampereella vastaava tilaisuus on tosiaan kielletty.

   Apulaispormestari Olli-Poika Parviaisen (vihr) mukaan syynä olivat tilaisuuden homofobinen näkökulma ja totalitaristinen sävy.

   – Kaupunki ei voi olla välillisestikään tukemassa tilaisuutta, joka on yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien kannalta arveluttava, Parviainen sanoo.

   Vastaus

 3. Posted by Otto Auranen on Touko 21, 2013 at 06:47

  Eihän Tampereen kaupunki voi kieltää tilaisuuden järjestämistä kaupungissa, eli tilaisuutta ei ole ”kielletty”. Apulaispormestari kielsi tapahtuman järjestämisen kaupunginkirjaston tiloissa, jotka siis omistaa. Saman teki työväenyhdistys omien tilojensa kanssa. Mutta toki tilaisuus voidaan Tampereella järjestää, jos jokin taho vain antaa tai vuokraa tilan sitä varten.

  Otto Auranen

  Vastaus

 4. […] « Antifasismi ja “Venäjän uudet arvot” […]

  Vastaus

 5. Ikävää, että et tullut paikalle. Lähdin sinne tukholmasta saakka ja se kannatti. en ole todellakaan ymmärtynyt että venäläistä älymystöä ei saa kuunnella suomessa, ei edes näin sivistyneessä muodossa. Tamperteella pantiin paremmaksi.
  Hyvä blogisti, minusta meidän velvolisuutemme on ensin ottaa selvää asioista ja sitten tuomita. Olen käyttänyt tätä menettelyä kymmeniä kertoja ja aina totuus voittaa.

  Vastaus

  • Kattava raportti tapahtumasta puheenvuoronauhoituksineen löytyy kyllä täältä.

   Älymystöä ei raportin perusteella ollut paikalla. Olen käsitellyt aihetta myös tänään kirjoittamassani blogitekstissä. Moiselle roskalle nyt antamani huomio on jo enemmän, kuin se omilla meriiteillään ansaitsisi.

   Vastaus

   • Juuri näin arvoisa herra Kähmi. Ei Suomessa voi Venäjän älymystön asiasta kirjoittaa. Heti tulee tulta tuaan. Kähmi tässä viittaa vain omaan kirjoitukseensa, joka ottaa esiin vain sen epäolennaisen.

   • Viittasin itse asiassa oman kirjoitukseni lisäksi seksuaalivähemmistöjen ranneliike.net -sivustoon, jonka arvio tilaisuudesta on murskaava.

    Jos olet jostain kirjoittamastani asiasta eri mieltä, voit milloin tahansa osoittaa tekemäni virheet. Tai jos sinulla on jotain lisättävää, senkin voit vapaasti tehdä.

    Tyhjän lässyttäminen ”Venäjän älymystöstä” ei tässä vaiheessa vakuuta ketään, kun jokainen voi itse verkosta todeta minkälaisesta kaartista on oikein kyse.

   • Anteeksi vaan, eikö tässä keskustella juuri tämän ”Ranneliikkeen” palstoilla. Vastasin koska tilaisuudessa olin ainoa, joka proteistoi kun olimme tulleet kuulemaan kolmea esitelmää Venäjän uusista arvoisa, mutta jämähdimme tähän homosuohon. Homoasiassa Venäjällä on käytännön perusteet. Aikaisemmin, sodan jälkeen, miehiltä oli kiellytty homous, mutta naisilta ei. Miehiä oli vähän ja naisia paljon. Nyt kun länsmainen apu, eritoten täältä Ruotsista, suuntautuu homopropagandaan, ollut tullut välttämättömäksi laatia lakeja, jotka myötäilevät Venäjän omien kansalaisten arvoja.

   • Hirvittää kysyä, mutta mitkähän ne ”käytännön perusteet” sitten tänään mahtavat olla?

   • Homomarssit ovat lännestä organisoituja, niillä ei ole minkään puolueen kannatusta Venäjällä. Konferensissa kerrottiin, että Pietarissa toiminta on ammattimaisten mielenosoittajien varassa. Ihmisarvoja täytyy puolustaa Venäjällä, mutta keskittyminen homopropagandaan on virhe. Se nostattaa mielenosoituksia kuten juuri nyt Tifliksessä. Konferensin osanottajat kertoivat kuinka vaaralista on osoittaa homouttaan julkissesti, hotellihuoneessa, olkaa hyvät.

   • “Homomarssit ovat lännestä organisoituja, niillä ei ole minkään puolueen kannatusta Venäjällä. Konferensissa kerrottiin, että Pietarissa toiminta on ammattimaisten mielenosoittajien varassa.”

    Niin varmasti “kerrottiin”, mutta mitään totuuspohjaa tällä väitteellä tuskin on. Se on vähän samanlainen väite kuin se, että Yhdysvalloissa 60-luvulla virinnyt mustien kansalaisoikeusliike olisi organisoitu Neuvostoliitosta. (Ja sellaisiakin väitteitä toki 60-luvulla esitettiin.)

    “Ihmisarvoja täytyy puolustaa Venäjällä, mutta keskittyminen homopropagandaan on virhe […] Konferensin osanottajat kertoivat kuinka vaaralista on osoittaa homouttaan julkissesti, hotellihuoneessa, olkaa hyvät.”

    Miten paljon täytyy itseään huijata, että voi asettaa nuo lauseet peräkkäin tuntematta itseään älyllisesti epärehelliseksi? Jos homoutta, joka on täysin luonnollinen asia, ei kerran voi maassa näyttää julkisesti ja se on peräti “vaarallista”, ei homojen oikeuksien puolustaminen toden totta ole virhe vaan akuutti välttämättömyys! Äly hoi.

   • Otat erinomaisen vertailun. Mustien rotutaistelun USA:ssa väitettiin olevan kommunistien työtä, siis Neuvostoliiton rahoittamaa. Sitä se ollut ja siksi rotumielenosoituksilla on saavutettu huomattavia voittoja, Niihin värilliset osallistuivat. Venäjällä on paljon homoja ja erityisesti lespoja, mutta eivät he osallistu Gay-paraateihin. Siksi on toivotonta yrittää parantaa homojen asemaa Venäjällä samalla tavalla kun siinä muut demokraattisey tavoitteet jäävät syrjään..
    Olisiko Kähmällä mitään mahdollisuutta jättää jokaisessa vastauksessa ilmenevät henkilökohtaiset nälvinnät pois. Yritetään nyt asiapohjalla. Tasapaino kyllä tässä horjuu kun olen asunut Venjällä 20 vuotta ja seuraan koko skaalaa maassa hyvin tarkasti.

   • ”Venäjällä on paljon homoja ja erityisesti lespoja, mutta eivät he osallistu Gay-paraateihin.”

    No eivät varmasti uskallakaan osallistua samalla tavoin kuin muissa maissa, koska Venäjällä äärioikeisto, uskonnolliset fanaatikot ja viranomaiset aggressivisesti ja väkivaltaisesti estävät paraatien järjestämisen. Esimerkiksi Moskovan Priden kimppuun on joka vuosi hyökätty – ennen kuin viranomaiset kielsivät sen sadaksi vuodeksi eteenpäin! Osallistu siinä sitten.

    Kaikki tämä kertoo vain siitä, että seksuaalivähemmistöjen asema Venäjällä on todella vaikea, ja kyseessä on merkittävä ihmisoikeuskysymys, jota ei ole mitään syytä hyssytellä. Kaikkein vähiten kaivataan ”venäläistä älymystöä” selittelemään asiaa parhain päin ja levittämään homofobiaa Suomeen.

    Sinun henkilöstäsi en tiedä mitään, enkä ole kiinnostunutkaan. Väitteesi siitä, että Venäjällä on ”käynyt välttämättömäksi” laatia homovastaisia lakeja, on yhtä kaikki vastenmielinen ajatus, ja kaikki mitä sanot ainoastaan alleviivaa sitä, miten tärkeää nimenomaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksien esiin nostaminen Venäjällä on. Jos tarkoituksesi on ollut osoittaa vastakkaista, olet siinä täydellisen epäonnistunut.

    Ennen kaikkea kommenttisi todistavat täydellisen vääräksi Johan Bäckmanin esittämän väitteen siitä, ettei Venäjällä esiintyisi homofobiaa.

 6. Posted by New American Century on Touko 22, 2013 at 00:24

  Oli mukava tapahtuma, mukavia ja fiksuja ihmisiä, miellyttävää keskustelua – olisin kernaasti jäänyt pidemmäksikin aikaa – ja ennenkaikkea mielenkiintoinen aihe, varsinkin kun ei tarvinnut lähtä sinne homotampereelle asti sitä kuulemaan vaan Helsinki riitti 🙂 Hyvä mieli jäi siitä, kuin myös hyvästä tulkkauksesta ja avoimesta sensuroimattomasta keskustelusta. Homomafia ei suvaitsisi tällaista avointa kansalaistapahtumaa ikinä. En ymmärrä miksi viherfanaatikot päivästä toiseen levittävät tapahtumasta valheita. Esim ranneliikkeessä (saitin nimi jo liittyy jotenkin runkkaukseen;) horistiin jostain fobioista ja muista, siis aivan lääketieteellisin termein, joka on siis vastuutonta puhaa.

  En ymmärrä miksei naapurimaan politiikasta ja sen ilmiöistä saisi puhua jos ne ovat tietyn arvoliberaalin eliitin mielestä ”vääriä”? Onko nyt näin, ettei vääristä asioista saa edes mainita, vaan pitää kenties lähtä Venäjälle että sananvapaus riittää? Jos tapahtuman aiheesta puhuminen on kerta kiellettyä, miksi HS ja YLE saavat vapaasti kertoilla jostain ”venäjän homofobiasta”, kas kun ei ensimmäistäkään todistetta ole esittää, vain harhaa harhan perään?

  Bloggarin väitteet ovat roskaa. Irvailu karsastuksesta on myös asiaton ja ilkeä.

  Vastaus

  • ”Oli mukava tapahtuma, mukavia ja fiksuja ihmisiä”

   Niin, rasistitkin voivat olla mukavia. Se ei vielä tee heidän jutuistaan totta.

   ”En ymmärrä miksei naapurimaan politiikasta ja sen ilmiöistä saisi puhua”

   Tässähän niistä puhutaan koko ajan. Osallistuit myös Helsingissä tapahtumaan, jossa niistä puhuttiin. Olen tarjonnut oman analyysini, sinä et omaasi.

   Jos näet minut ”eliittinä”, olet harvinaisen vinksahtanut. Olen paskapalkalla elelevä entinen postimies ja nykyinen toimittaja, joka hädin tuskin pystyy kuukausittain maksamaan laskunsa. Eliitin bileisiin minua ei todellakaan kutsuta.

   ”Jos tapahtuman aiheesta puhuminen on kerta kiellettyä”

   Kuka on kieltänyt tapahtuman aiheesta puhumisen? Ei kukaan. Se on eri asia, jos joku ei halua tarjota tilojaan homofobisten propagandistien käyttöön.

   ”HS ja YLE saavat vapaasti kertoilla jostain ’venäjän homofobiasta’, kas kun ei ensimmäistäkään todistetta ole esittää”

   Et ilmeisesti lukenut koko kirjoitustani, jos sinusta todisteita homofobiasta Venäjällä ei ole. Seppo Isotalo tämän artikkelin kommenteissa todistaa myös, että homofobia on Venäjällä erittäin voimakas ilmiö. Lisäksi silminnäkijälausuntojen mukaan Starikov itse totesi tilaisuudessa, että jos Venäjällä pussaa samaa sukupuolta, voi saada turpaansa. Tietenkään todisteita ei vaikuta olevan, jos hautaa päänsä hiekkaan niiden tullessa vastaan.

   ”Bloggarin väitteet ovat roskaa.”

   Voit milloin tahansa todistaa minkä tahansa väitteistäni roskaksi, jos pystyt esittämään jotain joka kumoaa ne. Vielä et ole esittänyt mitään sellaista.

   Vastaus

   • Nyt tuli paha virhe S.P Kähmille. Ei minun kokemusteni mukaan Venäjällä mitään homofobiaa ole, mutta sensijaan homopropagandaan kansa suhtautuu hyvin kielteisesti koska sen uskotaan tekevän tavallisista lapsista homoja. Viranomaiset ovat huolissaan tästä ihmisten ja erityisesti pappien levottomuudesta ja harkitsevat lakeja joilla lapsiin suuntautuvaa homopropagandaa voitaisiin hillitä.

    Olen yrittänyt saada tämän bloggarin ymmärtämään, että gay-paraatien järjestäminen Venäjällä tapahtuu länsimaisen rahoituksen turvin ja pahentaa homojen ja lespojen asemaa Venäjällä. Mutta ei tällä argumentoilla ei ole hänelle mitään merkitystä. Hän kääntää jopa minun sanomiseni päälaelleen

   • ”Ei minun kokemusteni mukaan Venäjällä mitään homofobiaa ole”

    Juurihan kirjoitit näin:

    ”Konferensin osanottajat kertoivat kuinka vaaralista on osoittaa homouttaan julkissesti, hotellihuoneessa, olkaa hyvät.”

    Kumpi tarina pitää paikkansa? Ne ovat toisensa poissulkevia, molemmat eivät voi samaan aikaan olla totta. Tunnut itse kääntelevän sanomisiasi päälaelleen.

    Millä tavalla pride-marssi ”pahentaa homojen ja lespojen asemaa Venäjällä?”

   • Posted by Seppo Isotalo on Touko 29, 2013 at 14:59

    Huolimatonta kirjoittelua minulta. Venjällä ei oel mitään hallinnollista homofobiaa, Mutta ihmiset eivät vaan hyväksy sitä kun homot provosoivat, kuten on asia lännesäkin. Jopa homojen oma foorumi, euroviisut, reagoi negatiivisesti kun Suomen edustaja näytteli lespoa.

   • Niin, kyllähän homofobiaa toki lännessäkin esiintyy. Siinä olet aivan oikeassa.

  • Posted by Ronja on Touko 22, 2013 at 13:27

   Ranneliike-sivuston nimi ei muuten viittaa runkkaamiseen, vaan homomiesten stereotyyppiseen löysäranteiseen elehdintään. Kyseessä on varsin sisäsiisti itseironinen kulttuurisen merkin haltuunotto ”oman porukan” symboliksi.

   Vastaus

 7. Posted by Työeläkeläinen on Touko 29, 2013 at 08:54

  Fasistit ja kommunistit ovat saman lantin kaksi puolta, jos halutaan eroon toisesta on toisen mentävä samaa tietä. Parastahan on olla ilman ääriliikkeitä joista ei tavis hyödy mitään aatteellisesti eikä taloudellisesti. Molemmat ääriliikkeet näyttävät enemmänkin olevan eri luusereiden kotipesiä joista ne huutelevat muille tuskaansa kun ansioon ei viitsi mennä siinä hukkaantuvan vapaa-ajan vuoksi.

  Tuo jatkuva homokeskustelu antaa tavikselle ymmärtää jottei oikeita asioita ole keskusteltavaksi, itse olen hetero tosin enkä tiettävästi tunne ensimmäistäkään homoa tai lesboa joten on vaikeaa ottaa edes kantaa muutoin kuin periaatteen vuoksi. Periaatteessahan nuo ominaisuudet eivät ole luonnon mukaisia ja osoittavat ihmisten olevan haihtuvaa lajia tässä maailmassa.

  Vastaus

  • Kommunistit puolustavat sorrettujen oikeuksia, myös seksuaalivähemmistöjen. Yrität ilmeisesti vihjata, etteivät homot olisi taviksia. Olet pahasti väärässä.

   Sinänsä toki ihan hauska huomata, että sinäkin olet virolaisen uusnatsin ja Johan Bäckmanin kanssa tässä samoilla linjoilla. Astut aika erikoiseen seuraan – mutta ylpeänä. Minua hävettäisi.

   Vastaus

 8. Posted by Rss on marraskuu 7, 2013 at 21:40

  Ei ole kyllä mitenkään yllättävää että ”Työeläkeläinen” jatkaa samaa linjaa kuin tiekkarin kommenteissa. Puhuu asioista joista ei tiedä mitään/ei viitsi ottaa selvää. Ensimmäisenä tuo jankkaaminen miten fasismi ja kommunismi ovat yksi ja sama asia. Toisekseen, homoseksuaalisuus on täysin luonnonnollista toimintaa myös muilla eläimillä kuin ihmisellä. http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

  Vastaus

 9. Posted by Mikko on tammikuu 14, 2015 at 06:39

  Putinin toimintahan on täysin fasistista, juuri on kieltänyt trans-ihmisiltä ajo-oikeuden ja ei lienee yllätys että Putin on rahoittanut euroopan äärioikeistolaisia liikkeitä joka on tullut ilmi.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: