Millainen olisi päivä kommunistina?

päiväkommarina

Heräisit sängystäsi kommunistina. Lähes välittömästi sinua rupeaisi harmittamaan ihan vietävästi.

Aamu-tv:ssä Jutta Urpilainen puhuisi ”kaikkia kirpaisevien” leikkauksien välttämättömyydestä, eurooppalaisen talouskurin merkityksestä ja hehkuttaisi kuntien itsehallinnon yli käveleviä, perustuslain vastaisia kunta- ja sote-uudistuksia ilmeenkään värähtämättä lähidemokratian riemuvoittoina.

Kun televisiossa ilmoitetaan hallituksen aikovan vähentää kuntien tehtäviä miljardilla eurolla ja tehostaa toisella miljardilla vuoteen 2017 mennessä, sinun mieltäsi kalvaisi pelko ja ahdistus 40 000 kunta-alalta irtisanottavan puolesta.

Tietäisit, ettei sitä väkimäärää tulla vähentämään kunnanjohtajista tai muita ylimmän johdon ”nilkeistä” kuten hampaattoman opposition kärkimies Timo Soini asian esitti, vaan sosiaali-, terveys- ja koulualoilta.

Peruspalveluista. Kirjastoista. Puolisosi työpaikalta.

Ihmettelisit, miksi ay-liike on hiljaa, vaikka Jyväskylässä irtisanomiset ovat jo alkaneet ja samaan aikaan yksityissektorilta siirtyy tuhansia kilometritehtaalle joka ikinen viikko.

Päivällä osallistuisit koulutoimen, terveyspalvelujen, lähikirjaston tai omaishoidon tukien leikkauksia vastaan järjestettyyn mielenosoitukseen tai adressin keräämiseen puhtain omatunnoin, sillä puolueesi ei istu niitä toteuttavassa hallituksessa.

Saattaisit ehkä seistä asematunnelissa jakamassa lennäkkejä, joissa tuetaan linja-autonkuljettajien lakkoa välittämättä siitä, onko se juuri solmitun kolmikantaisen työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaista.

Kaikki tuki Veolian linja-autonkuljettajien lakolle!

Iltapäivällä kävisit auttamassa leipäjonoa, tukemassa turvapaikanhakijoiden nälkälakkoa tai siirtotyöläisten mielenosoitusta lahjoittamalla vaatteita tai muita tarvikkeita, koska solidaarisuus olisi sinusta myös käytännön tekoja.

Ihmettelisit, miksi rauhanliike on hiljaa, vaikka Afganistanissa on edelleen suomalaisia joukkoja ja Yhdysvallat valmistautuu jälleen uuteen sotaan.

Illalla sinua taas harmittaisi vietävästi, koska huolimatta kaikesta siitä mitä teet, maailma muuttuu joka päivä epäoikeudenmukaisemmaksi. Internetistä saat lukea, että Kreikassa fasistit ovat hakanneet yhdeksän kommunistia sairaalaan ja murhanneet nuoren räppärin.

Sitten näet uutisen, joka varoittaa ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen saattavan hävittää jopa neljäsosan maalla elävistä kasvi- ja eläinlajeista vuoteen 2050 mennessä.

Se kuitataan parilla tykkäyksellä ja hauskoilla kommenteilla.

capitalism

Haluaisit kirjoittaa kaikesta siitä vääryydestä ja välinpitämättömyydestä jota ympärilläsi näet, haluaisit ravistella ihmisiä hereille – näkemään, että kapitalismi on päivä päivältä marssittamassa maailmaa yhä syvemmälle hulluuteen.

Et kuitenkaan jaksa, koska päivä on ollut sen verran rankka.

Onneksi seuraavana aamuna heräät jälleen demarina, ja kaikki on hyvin. Jutta Urpilainen puhuu aamu-tv:ssä pelkkää asiaa.

Mainokset

7 responses to this post.

 1. Posted by Erkki Matinlassi on syyskuu 27, 2013 at 15:51

  Ihan hauska. Yksi asiavirhe kuitenkin syytä korjata. Kommunistit ovat järjestäytyneet SKP:een. SKP ei ole hallituksessa. Vasemmistoliitto sen sijaan on. Ja vasemmistoliiton roikkuminen hallituspolitiikan takuumiehenä on työväestölle tuhoisaa.

  Vastaus

 2. Mauno Kovisto neuvoi iskemään kommunistia päähän eikä häntään. Saattaisi tepsiä porvariin ja noskeenkin

  Vastaus

 3. Siirtotyöläisiä taitaa olla enää lauluissa. Ja kommunistilla ei ole mitään syytä uskoa IPCC:n pelotteluihin. Se on toi tieteellinen maailmankatsomus nääs.

  http://karvola.wordpress.com/2013/09/27/ipcc-omassa-asiassaan/

  Vastaus

  • Siirtotyöläisiä tai vierastyöläisiä ovat henkilöt, jotka asuvat tilapäisesti työskennelläkseen kyseisessä maassa. Työskentely saattaa kestää vuosia, mutta siirtotyöläiset tai vierastyöläiset eivät saa vakituisesti maahan muuttavien siirtolaisten oikeuksia.

   Mikä ihmeen ”tieteellinen maailmankatsomus” on sellainen, jonka mukaan Suomessa oleskelevat puolalaiset raksaduunarit, kiinalaiset telakkaduunarit tai thaimaalaiset marjanpoimijat eivät nimenomaan ole tämän määritelmän piirissä? Ilmeisesti sama, joka sortuu epätieteelliseen ilmastodenialismiin.

   Vastaus

 4. Posted by Kalle Järvi on lokakuu 26, 2013 at 16:46

  Minkä takia kommunistimiehet näyttävät aina kynäniskaisilta, sukupuolettomilta vätyksiltä? Kommunistien pitäisi olla jonkin sortin työväen oikeuksien puolustajia, mutta näyttävät fyysisesti siltä, etteivät ole töitä nähnytkään. Työskentelevätkin usein jossain sisäsiistissä tuottamattomassa työssä (esim. toimittaja), joka ei tuota yhtään mitään hyvinvointia kellekään. Kukaan tervejärkinen normaali mies ei kommunisteihin samaistu tai heitä äänestä.

  Vastaus

  • Ihmisiä ei noin yleensä ottaen kannata tulkita ulkonäön perusteella. Olen ollut töissä siitä asti, kun täytin 18 vuotta – seitsemän vuotta Itellassa (ent. Suomen Posti) – lehdenjakajana yövuorossa, pakettikuskina ja postinjakajana päivällä, sekä postitoimistomme luottamusmiehenä. Joskus tein saman vuorokauden aikana kolmekin vuoroa duunia yhteen pötköön, että sain rahat riittämään asuntooni.

   Niin että älä tule minulle päätäsi aukomaan siisteistä sisähommista. Minua duunarimpaa ei juuri ole mahdollista löytää. Toimittajan hommat olen aloittanut vasta viime marraskuussa.

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: