Kaksi uutiskuvaa Kabulista

Kuvassa voi olla lapsi ja tekstissä sanotaan Loputkin Yhdysvaltojen joukot poistuivat Afganistanista maanantaina hieman ennen keskiyötä. Viimeisenä amerikkalaissotilaana koneeseen Kabulin kentällä siirtyi kenraalimajuri Chris Donahue. Afghanistan: Ten members of one family, including several children, killed following US drone strike in Kabul, family says ® Tuesday August 2021 49, UK Malika Ahmadi two, died the drone strike, her family says Yhdysvaltain asevoimien tiedottaja vahvistaa, että Yhdysvallat on tehnyt sunnuntaina ilmaiskun Kabulissa. Tiedottaja Bill Urbanin mukaan kyseessä oli itsepuolustukseksi tehty drooni-isku, jolla tuhottiin Kabulin lentokenttää välittömästi uhannut ajoneuvo. Hänen mukaansa tällä hetkellä ei ole viitteitä siită, että iskusta olisi aiheutunut siviiliuhreja, mutta asiaa selvitetään.

Mediassa nähtiin tällä viikolla pimeänäkösensorin kautta otettu kuva viimeisestä yhdysvaltalaissotilaasta lähtemässä Kabulin lentokentältä. Tämän miehen kuva ja nimi jäänee ikuisesti länsimaisiin aikakirjoihin, vain koska hän sattumalta oli viimeinen joka kävelee sotilaskoneen ramppia ylös.

Tuota edeltävänä päivänä saatiin tietää, että Yhdysvaltain ilmaiskussa Kabulissa kuoli perheenisä Zemaray Ahmadi (36 vuotta), hänen poikansa Zamir (20), Faisal (16) ja Farzad (12), kolme sukulaistyttöä (2, 5 ja 7-vuotiaita), kaksi sukulaispoikaa (2 ja 6-vuotiaita), sekä 28-vuotias mies.

Brittiläisen Sky Newsin artikkelissa on kaksivuotiaana kuolleen Malika Ahmadin valokuva.

Heidän nimiään ja kuviaan ei tulla muistamaan, kun Kabulin tapahtumia tutkitaan vuosikymmeniä myöhemmin – tai edes tällä viikolla. Ainoa maininta jonka löysin tapauksesta Yleltä on juttu, jossa kerrotaan että USA:n ”itsepuolustukseksi” tekemässä iskussa ei kuollut siviilejä.

Näin historiaa kirjoitetaan.

3 responses to this post.

 1. Oletko taas saanut Putinilta vähän salaista insightiä Sippo? Tämä ”edeltävänä päivänä saatiin tietää” – eikä mitään lähdettä mainittu. Klassista trollitehtaan bullshittiä.

  Ja mitenköhän YLE ei ole varmistamattomia huhuja uutisoinut? No voisikohan johtua siitä, ettei moisten levittely ole hyvän journalistisen etiikan mukaista.

  Drooni-isku tehtiin autoa vastaan, jonka kuormana oli huomattava määrä räjähteitä. Jos siellä siviilejä oli, niin panttivankeina tai kilpenä. Myös auton raadon kuva räjäyksen jälkeen tukee tätä vahvasti.

  Vastaus

  • Hei, ääliö, se lähde on sekä artikkelin kuvituskuvassa että heti seuraavassa paragraafissa, jos jaksat lukea sinne saakka: brittiläinen Sky News. Mutta ehkä tuokin lehti on Putinin taskussa, koska kaikki ikävä informaatiohan tunnetusti on pelkkää Putinin keksintöä, oikeasti Afganistanissa menee kaikki todella hyvin.

   Kyseessä eivät myöskään olleet mitkään ”vahvistamattomat huhut”, vaan Sky News haastatteli uhrien perhettä. Seuraavalla kerralla kannattaa ehkä oikeasti lukea ne lähteet ennen kuin spekuloi mitä sattuu.

   Vastaus

  • Ja nyt tästä samasta asiasta uutisoidaan myös Ilta-Sanomia myöten, kun USA on myöntänyt asian. Onko tämäkin edelleen vain Putinin propagandaa? Kerro nyt, kun niin rinta rottingilla olit jo varmana tietämässä että valeuutisia täällä vaan jaellaan.

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008272910.html

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: